13/7/13

ΗΠΑ, Ρωσία-Πουτιν: Φίλοι- Φίλοι Καριοφίλι

H σινο-ρωσική  ναυτική άσκηση κατέδειξε το ενδιαφέρον  Ρωσίας και  Κίνας για τη διασφάλιση απο κοινού των εθνικών τους συμφερόντων
Η Κίνα σιγά-σιγά τα βλέπει αλλιώς και από μπαλαντέρ που την έκαναν ο «μεγάλος Τιμονιέρης», ο Ντέγκ, και ο Κίσινγκερ, ξαναγίνεται «παίκτης». Σύμφωνο της Σαγκάης δηλαδή και Βλαδίμηρος, αν και η ηγεσία της Κίνας εξακολουθεί να υπογραμμίζει με έμφαση ότι, «δεν υπάρχει όμως κανενός είδους συμμαχία της Ρωσίας με την Κίνα».

Αυτή τη βδομάδα άκουσαν μέχρι την Ουάσιγκτον τις βολές πυροβολικού σε θαλάσσιους και εναέριους στόχους που έκαναν 20 φρεγάτες , πυραυλάκατοι , σκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου και περισσότερα από 10 καταδιωκτικά και ελικόπτερα της αεροπορίας ναυτικού, που συμμετείχαν στη τριήμερη σινορωσική άσκηση «Ναυτική συνεργασία 2013», στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στην Ιαπωνική θάλασσα, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το Χοκκάιντο. Η άσκηση αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη κοινή άσκηση στη θάλασσα, της Ρωσίας και της Κίνας και είχε για στόχο την «αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων».

Επειδή υπήρξαν «πολλές παρεξηγήσεις», τόσο στη Μόσχα όσο και στο Πεκίνο δήλωσαν ότι « τα γυμνάσια συμβάλουν στη σταθερότητα στην περιοχή και δεν αποτελούν απειλή για τρίτες χώρες».
Σε απάντηση, οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Ιαπωνίας και τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στην περιοχή του Χοκκάιντο. Παράλληλα ιαπωνικά και αμερικανικά αεροσκάφη παρακολουθούσαν σε 24ώρη βάση την προετοιμασία και την εξέλιξη των σινορωσικών ασκήσεων.

Τα γυμνάσια έδειξαν ότι η Κίνα και η Ρωσία θα τα υπερασπιστούν μαζί τα εθνικά τους συμφέροντα στην Άπω Ανατολή. "Τα γυμνάσια έδειξαν το ενδιαφέρον της Ρωσίας και της Κίνας για την κοινή διασφάλιση της ασφάλειας τους", δήλωσε ο στρατηγός ε.α και νυν πολιτικός αναλυτής Λεονίντ Ιβασόφ».

Στις 27 Ιουλίου αρχίζουν κοινά σινορωσικα γυμνάσια τριών εβδομάδων με δυνάμεις πεζικού που θα συνεργάζονται με την αεροπορία, με την ονομασία «Ειρηνική αποστολή 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 1941. 92η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Ο Μεταξάς είχε ακόμη 48 ώρες ζωής. Ο Αντισμήναρχος Τσιάνο στην Αλβανία

Το Γενικό Στρατηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 1941, με το πολεμικό ανακοινωθέν αριθ. 234 ανακοίνωσε: «Στο ελληνικό ...