1/8/13

Το Τουρκο-Φάναρο διασπά τους Ορθοδόξους για χάρη των ΗΠΑ & Co

Ο Φαναρλής Βαρθολομαίος δεν είναι Ορθόδοξος
Είναι Τουρκο-ορθόδοξος

Οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των ορθοδόξων Εκκλησιών, που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της 1025ης επετείου της Βαπτίσεως των Ρώς, εξέδωσαν στις 26 Ιουλίου μια κοινή δήλωση με την οποία ζητούσαν προστασία για τους Χριστιανούς, οι οποίοι σήμερα υπόκεινται σε διώξεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου επειδή είναι Χριστιανοί.
Τη δήλωση αρνήθηκε να προσυπογράψει ο βραβευμένος από τις συναγωγές και φίλος του Πάπα , έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού Αρχοντώνης, που έδωσε έτσι πισώπλατη μαχαιριά στην ενότητα του ορθόδοξου κόσμου.
Η δήλωση ζητούσε να σταματήσουν οι διωγμοί των Χριστιανών στη Συρία την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν την Ινδία και το Κοσσυφοπέδιο, ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων χριστιανών μητροπολιτών στη Συρία, και ζητούσε τη διακοπή των εχθροπραξιών και λύση της συριακής κρίσης με διαπραγματεύσεις.
Η δήλωση της Μόσχας την οποία προσυπέγραψαν τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, και οι αυτοκέφαλες εκκλησίες Ελλάδος και Κύπρου μεταξύ άλλων ανέφερε :

  -« Καθημερινά χιλιάδες Χριστιανοί βασανίζονται και εκδιώκονται από τους πατρογονικούς τόπους τους, και πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Οι ειδήσεις για τους βασανισμούς και τις δολοφονίες έρχονται από τη Νιγηρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Ινδία .Στο Κοσσυφοπέδιο, τα θρησκευτικά προσκυνήματα βεβηλώθηκαν, πολλές εκκλησίες καταστράφηκαν και πολλοί Χριστιανοί έχουν στερηθεί το δικαίωμα να επισκεφθούν τους τάφους των συγγενών τους και να προσεύχονται στο Θεό στη Γη των προγόνων τους….»

-«…Στη Μέση Ανατολή ένα κύμα βίας και τρομοκρατίας σαρώνει πολλές χώρες και οι Χριστιανοί είναι τα θύματα. Η Λιβύη, όπου σχεδόν επαλείφθηκαν οι Χριστιανοί κατακερματίζεται σε αντίπαλες φυλές. Στο Ιράκ οι Χριστιανοί είναι θύματα τρομοκρατικών ενεργειών και ήδη το ένα δέκατο των 1,5 εκ. Χριστιανών έχουν εγκαταλείψει τη Χώρα. Η κατάσταση στην Αίγυπτο γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, και ο χριστιανικός πληθυσμός εγκαταλείπει μαζικά τις εστίες του».

-«Η σημερινή κατάσταση στη Συρία είναι ιδιαίτερα τραγική. Παραστρατιωτικές ομάδες χωρίς δισταγμό χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι Χριστιανοί, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων θρησκευτικών ομάδων, σφαγιάζονται, διώχνονται από τις πόλεις και τα χωριά τους, όπου ζούσαν για αιώνες ειρηνικά με ανθρώπους διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι εξτρεμιστές διαπράττουν αποτρόπαια εγκλήματα. Είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο οι φοβερές σκηνές βίας, οι δημόσιες εκτελέσεις, οι ταπείνωσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνηθισμένο φαινόμενο και οι απαγωγές και οι δολοφονίες διαπράττονται συχνά για ιδιοτελής σκοπούς . Οι εξτρεμιστές δεν διστάζουν να επιτίθενται και να προσβάλουν τους θρησκευτικούς ηγέτες οι οποίοι πάντα έχουν απολάμβαναν σεβασμού στην Ανατολή. Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και πολλές πολιτικές προσωπικότητες έχουν επιλέξει να σιωπούν σχετικά με την τραγωδία που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή».

-«Θρηνούμε μαζί με όλους τους πληγέντες της Συρίας. Απαιτούμε απελευθερωθούν αμέσως οι Χριστιανοί Ιεράρχες της Συρίας . Ο Μητροπολίτης Χαλέπιου και Αλεξανδρέττας Παύλος και ο Συρος Ιακωβίτης Μητροπολίτης Mar Gregory John Ιμπραήμ».

Οι Ορθόδοξοι πνευματικοί ηγέτες έκαναν έκκληση σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές για ειρηνική διευθέτηση της εμφύλιας συγκρούσης στη Συρία μέσω διαπραγματεύσεων!

Ο πράκτωρ Αρχοντώνης, επειδή η δήλωση ήταν αντίθετη τόσο  με αμερικάνικη όσο και την Τουρκική πoλιτική στη Συρία και καταδίκαζε τους φίλους του Νταβούτογλου εξτρεμιστές, αρνήθηκε να την προσυπογράψει και διέταξε τον Μητροπολίτη Γαλλίας να αποχώρηση από το Κίεβο και να μη συμμετάσχει   πλεον στους εορτασμούς για την βάπτιση των Ρως, στους οποίους συμμετείχε και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Με τον Αρχοντώνη συμπαρατάχθηκε και η θλιβερή αυτοκέφαλη εκκλησία της Αλβανίας, που «βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού υπήρχαν αναφορές στο Κοσυφοπέδιο ένα ιδιαίτερα λεπτό πολιτικό θέμα»*.

*Πρώτα τα αλβανά του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ και ο έμπορος ανθρωπίνων οργάνων Θάτσι.

Πηγή http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=10653

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα μην βιάζεσαι, υπάρχει παρασκήνιο.

http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3276&catid=1

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...