9/8/13

Το μεγάλο ΚΑΡΤΕΛ δεν θέλει Ανταγωνισμό

Η καταγγελία για την ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έγινε στα τέλη του 2009, μόλις ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Κυριτσάκης. Μαζί με την καταγγελία κατετέθησαν τα συμβόλαια της ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τους δικαιοδόχους.
Λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας και της προφανούς παράβασης της νομοθεσίας από την ΓΕΡΜΑΝΟΣ ξεκίνησε …. «αμέσως» η έρευνα, τον Απρίλιο του 2010. Τον Αύγουστο του 2010 έχει γίνει έφοδος στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ, και σε κατάστημα δικαιοδόχου, συγκεντρώθηκα όλα τα στοιχεία και……………τον Νοέμβριο του 2012 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Κυριτσάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι η διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. Λευκοθέα Ντέκα έκανε το διδακτορικό της με τον κ. Δημήτρη Τζουγανάτο, αντιπρόεδρο του ΟΤΕ και της COSMOTE, δηλαδή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ( που είναι θυγατρική της COSMOTE).

Δέκα μέρες μετά (τέλη Νοεμβρίου 2012) η, για δυο χρόνια, ξεχασμένη υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ ξεκινάει και πάλι. Ένα μήνα μετά (7/1/2013), εσπευσμένα, ορίζεται εισηγητής για να εξετάσει τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήδη από τα μέσα του 2010. Τον Ιούλιο του 2013 ο εισηγητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι όροι στις συμβάσεις είναι παράνομοι. Εκδίδει σχετική εισήγηση.

Οπότε έχω την απορία: τόσο δύσκολο είναι για τα έμπειρα στελέχη της ΓΔΑ να δούνε από το 2010 ότι οι όροι στις συμβάσεις είναι παράνομοι και να ζητήσουν τον άμεσο ορισμό εισηγητή; Έπρεπε να περάσουν δυο χρόνια απραξίας για να ξεκινήσει ο Εισηγητής την εργασία του; Έχει σχέση η καθυστέρηση αυτή με άλλες υποθέσεις που ενώ είχαν τα «έμπειρα» στελέχη της ΓΔΑ τις παράνομες συμβάσεις τις έθαψαν (οι προϊστάμενοι, όχι τα απλά στελέχη της ΓΔΑ) με προφανές όφελος των καρτέλ (βλ. ξενόγλωσσα, χαλυβουργία κλπ);

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ

ΥΓ1. Είναι ευνόητο, στα πλαίσια της Δημοκρατίας, ότι οι εξηγήσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αν δοθούν ποτέ) είναι ευπρόσδεκτες επί τους θέματος και θα δημοσιοποιηθούν προς ενημέρωση της κοινής γνώμης.

ΥΓ2. Προς ενημέρωση του κόσμου, η διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ντέκα, αμέσως μόλις αναδείχτηκε το ζήτημα του ασυμβίβαστου να είναι μαθήτρια του ανθρώπου με τις περισσότερες παραστάσεις ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων εταιρειών από την ΕΠΑΝΤ), σταμάτησε να έχει ως επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Τζουγανάτο (ο ίδιος παραιτήθηκε από επιβλέπων). Γιατί άραγε παραιτήθηκε από επιβλέπων καθηγητής αν η σχέση τους ήταν καθαρή; Το ανωτέρω είναι φυσικά εις γνώση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκη που θεωρεί πολύ φυσιολογικό να εξετάζει τις υποθέσεις η διευθύντρια της νομικής υπηρεσίας της ΓΔΑ και ταυτόχρονα να είναι μαθήτρια του συνηγόρου των εταιρειών που δικάζονται από την ΕΠΑΝΤ.

ΥΓ3 Υποθέτω ότι η εισαγγελική έρευνα θα δείξει αν η ΓΔΑ παραμείνει ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη. (φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία.  Καταλείφθηκαν η Λάρισ...