9/8/13

Με στήριξη από την Ουάσιγκτον…..

Έρχονται και άλλα οριζόντια μέτρα

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 23χρονος φοιτητής από τη Μητρόπολη Καρδίτσας, Τον αυτόχειρα βρήκε αιμόφυρτο σε ένα αμπέλι ο πατέρας του, το βράδυ της Πέμπτης

Το παιδί από τη Χαλκίδα άνοιξε το παράθυρο, για να ληφθούν πάλι σε όλα τα υπουργεία οριζόντια μέτρα, «γιατί αργήσαμε πάρα πολύ» στη μεταρρύθμιση , που μας έλεγε ο Ομπάμα.
Ο Καλαματιανός που υποσχέθηκε στους αφελείς που τον πίστεψαν και τον στήριξαν παραμονή της χώρας στο ευρώ και τροποποίηση του μνημονίου για να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας απέτυχε και στα δυο., αλλά «κέρδισε» στην Ουάσιγκτον, κατανόηση, συμπάθεια, και χτύπημα στην πλάτη, και «πήρε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο»,(η κυβέρνηση Τρόικας-Πασοκ-Σαμαρα,), την (επικοινωνική) στήριξη (που περιμένε), οπότε τώρα, και με τη «στήριξη του προέδρου», η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική του ΔΝΤ την οποία υπαγορεύουν και καθοδηγούν οι ΗΠΑ. Τώρα λοιπόν θα τρώμε ... στήριξη! «Ανάπτυξις» ΓΙΟΚ, και η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Οι «θυσίες» οδηγούν σε άλλες θυσίες. Ο τόπος μας βουλιάζει. Και βουλιάζει γρήγορα και στο τέλος θα μας φύγουνε και από το «ευρώ». Ο Καλαματιανός, για να πάρει τη «δόση» και τη χειραψία προς τον Ομπάμα, δεσμεύτηκε ενυπογράφως προς τις αγορές, δηλαδή τον Τόμσεν του ΔΝΤ, που τον διορίζει και αυτόν ο Ομπάμα, ότι θα επιβάλει όλα τα δυσβάσταχτα οριζόντια μετρά του μνημονίου που υπολείπονται. Τώρα, και με τη «στήριξη του προέδρου», τη θερμότητα και τη συμπάθεια, ερχονται χιλιάδες απολύσεις-ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών.

Τα οριζόντια μέτρα τόσων ετών οδηγούν τους Έλληνες στο να εγκαταλείπουν σε ...οριζόντια θέση τα εγκόσμια και να οδεύουν εις τας αιωνίους μονάς.

Η κυβέρνηση υπάρχει για να διαπιστώνει τις αυτοκτονίες, να ανακοινώνει τις επιθυμίες της τρόικας και να κάνει τις απολύσεις και τις κατασχέσεις που την διατάσουν. Οι πλέον άχρηστοι για τους Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος με τις πομελής κουστωδίες συμβούλων και συνεργατών, οι 41 υπουργοί και υφυπουργοί, και οι 300 βουλευτές.

Ας απολυθούν πρώτα αυτοί οι άχρηστοι και να γλυτώσουμε την μισθοδοσία τους και τα έξοδα παρουσίας τους.

Μια τέτοια άχρηστη, ένα ΠΑΣΟΚΟΤΣΟΚΑΡΟ, η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φ. ( βλ.http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/38846) , πριν 2-3 μέρες βρισκόταν με τον σύζυγό της αντιδήμαρχο Κορινθίων Γιώργο Φ. σε καφετέρια της παραλίας Καλάμια Κορίνθου και ρώτησε στο διπλανό τραπέζι στο οποίο καθόντουσαν 8 ενήλικες Κορίνθιοι, που έκαναν αντικυβερνητικά σχόλια ,, «πόσοι ήσαν συνταξιούχοι»;
Οι πολίτες την ενημέρωσαν ότι οι 7 από τους 8 ήταν συνταξιούχοι. Και το ΠΑΣΟΚΟΤΣΟΚΑΡΟ σχολίασε: «Που να βρει τα λεφτά η Κυβέρνησή μας για να ζήσει τόσους πολλούς συνταξιούχους;!!” Και τις απάντησαν: «Να πείτε στην Κυβέρνηση σας δεν θέλουμε σύνταξη . Μονο να μας επιστρέψει τα λεφτά που μας κρατούσε επί 50 χρόνια για…να μας δώσει σύνταξη” !!

Οι επίσημοι άνεργοι τον Μάιο ήσαν 1.381.088 και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ήταν 3.318.671 άτομα. Σαν εργαζόμενοι ,κατά κάποιο τρόπο και με κάποια αμοιβή, θεωρούνται 3.621.153 άτομα , που μπορεί να είναι Ελληνες , μπορεί Αλβανοί, μπορεί λαθρομετανάστες , μπορεί Πολωνοί κλπ.

Η ανεργία στις ηλικίες 15 - 24 ετών έφτασε «θεωρητικά»στο 64,9%.

Παράλληλα ενώπιον κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμποροι και φτωχοί επαγγελματίες του τέως ΤΕΒΕ και νυν ΟΑΕΕ που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αφού τα έσοδά τους είναι μηδαμινά... Το ότι δεν καταβάλλουν αυτές τις εισφορές, έχει δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού στερούνται τη στοιχειώδη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα απειλούνται να μείνουν και στο δρόμο, μέσω της κατάσχεσης του μαγαζιού τους.
Τελευταία, οι κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΕ αποστέλλουν τέτοια «μπιλιέτα» προς 350.000 αυτοαπασχολούμενους , μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν οφειλές και οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω των χρεών τους προς τον ΟΑΕΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς δεν καταβάλλει εισφορές όχι επειδή δεν θέλει περίθαλψη, αλλά επειδή δεν μπορεί. Ειδικά σε ορισμένους κλάδους που έχουν χτυπηθεί βαρύτατα από την ύφεση, όπως στα φορτηγά και τα ταξί, τα ποσοστά των ανασφάλιστων επαγγελματιών αγγίζουν το 70% του συνόλου.

H κυβέρνηση της Τρόικα τα χρέη προς το ασφαλιστικό ταμείο τα μετατρέπη σε χρέη προς το Δημόσιο, και θα επιβάλει σε χιλιάδες ασφαλισμένους , κατασχέσεις καθώς και ποινικές και χρηματικές κυρώσεις.

Σπύρος Χατζάρας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...