9/11/13

Διάλογος

Από τη στιγμή που ο διεθνισμός αποτελεί ιδεολογικό χαρακτηριστικό της Αριστεράς, με επέκταση μέσω της παγκοσμιοποίησης στο χώρο του σημερινού «Κέντρου» και «Δεξιάς», η έννοια του εθνικισμού ως αντίπαλου πολιτικού προτάγματος έχει τεθεί εκ των πραγμάτων. Για τον επιπλέον λόγο ότι λόγω αυτού του φαινομένου, έχει δημιουργηθεί σύγχυση της πολιτικής έννοιας της Δεξιάς κυρίως, αλλά και του Κέντρου-Κεντροαριστεράς και απόλυτος ενδοκομματικός ιδεολογικός διαχωρισμός. Τι κοινό έχει π.χ. η νεοφιλελεύθερη απεθνοποιητική Δεξιά της Γιαννάκου-Κουτσίκου, με τη Λαϊκή Δεξιά του Κρανιδιώτη, που προτάσσει πατριωτισμό και κοινωνικά δικαιώματα; Κι ας ανήκουν στο ίδιο κόμμα.
Η εκ του πονηρού κατασυκοφάντηση του «Εθνικισμού» που του απεδόθη πλέον η έννοια του Σωβινισμού, από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, καθιστά τη θέση των εθνικά σκεπτομένων εντός των κομμάτων δυσχερή και τους τοποθετεί στο περιθώριο, χωρίς τη δυνατότητα έκφρασης. Ο χαρακτηρισμός του φασίστα από την προδοτική Αριστερά επικρέμαται επί της κεφαλής τους ανά πάσα στιγμή. Επομένως η απενοχοποίηση του Εθνικισμού στην κοινωνία και η προβολή των χαρακτηριστικών και των επιδιώξεών του, αφού είναι δυσχερής έως αδύνατη διακομματικά, πρέπει να επιχειρηθεί ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. Ο κίνδυνος της απομόνωσης που επικαλείσαι δεν υπάρχει, αφού ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Αντίθετα η προβολή των εθνικών σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ιδέες και η πιστοποίηση της δυναμικής τους με τις εκλογές, θα απεγκλωβίσει τις αντίστοιχες δυνάμεις εντός και των άλλων κομμάτων και θα τους επιτρέψει να εκδηλωθούν, ακόμα και να επικρατήσουν. Προς τα εκεί βαδίζει ο κόσμος σήμερα, με τρανό παράδειγμα τη Γαλλία, αλλά και την εκτίναξη της ΧΑ στην Ελλάδα, παρά το λυσσαλέο πόλεμο που της γίνεται.
Γ.Σ.

Υ.Γ. Καμιά σχέση με την ΕΠΕΝ, που εξέφραζε τον ηττημένο χώρο των τότε χουντικών.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο ΓΣ αλλα... Φιλε οσο κι αν γουσταρουμε με τον ακτιβισμο της ΧΑ τις πορειες και τους τραμπουκισμους της, γι'αυτο την ψηφιζουμε εξαλλου, δυστυχως το know how για να βαδισει η χωρα σε εναν αλλο δρομο το εχει μονο ο κυρ-γιωργης ο κολοτουμπας. Για να λεμε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη

Ανώνυμος είπε...

"δυστυχως το know how για να βαδισει η χωρα σε εναν αλλο δρομο το εχει μονο ο κυρ-γιωργης ο κολοτουμπας. Για να λεμε τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη"

Βάδισε η χώρα σε άλλο δρόμο.
Δε βάδισε;

Δείγματα Κnow-How του ΚωλοΤούμπα:

-Σύμπραξη Χέρι-Χέρι με τον Τζέφρυ/GAP ώστε να παραδοθεί η χώρα στους Διεθνείς Τοκογλύφους.

-Αγώνας προσωπικός ώστε ο μέγας Παπαδήμος να προσφέρει τις "πατριωτικές" υπηρεσίες του στον τόπο.

-Πολιτικός Μέντορας των "πατριωτών" Άδωνις και Βορίδης.
Τέτοια Φυντάνια είχε μαζέψει στο ΛΑ.Ο.Σ.

κτλ. κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνω μαζι σου, προφανεστατα ομως ''το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου''...

Ανώνυμος είπε...

Θα προσέξατε ότι δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα, αλλά σε ιδεολογική γραμμή. Πιστεύω ότι κανένας δεν περισσεύει, αρκεί να είναι ειλικρινής. Ακόμα και ο Καρατζαφέρης που έχει ικανότητες, εμπειρία και ευφυΐα και είναι ο πρὼτος που πρόβαλε την εθνική γραμμή με τον ΛΑΟΣ και ανάγκασε τη ΝΔ να αλλάξει τροπάριο έστω και υποκριτικά ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς όμως τον έφαγε το Μνημόνιο και οι εναγκαλισμοί με τον Παπαδήμο και τώρα είναι δύσκολο να τον εμπιστευθείς.
Γ.Σ.

Unknown είπε...

Εμετος Αιβαλιωτη....Τι ελεγε στην εκπομπη του!!!!!

"Να τα βλέπετε; Σας τα έλεγα εγώ... Είδατε τι έπαθαν οι δύο νέοι που επέλεξαν να πάνε με τους νεοναζί της ΧΑ; Τους καθάρισαν... Δεν τους άρεσε ο Καρατζαφέρης, ήθελαν τους νεοναζί! Φάτε την μπανάνα τώρα!!! Όποιος επιλέγει τα άκρα... πεθαίνει! Τα έλεγα, τα φώναζα εγώ αλλά δεν με ακούγατε...!!! Θέλετε να κινδυνεύετε και εσείς να σας εκτελέσουν; Πηγαίνετε στην Χρυσή Αυγή αλλά μετά να μη ζητάτε τα ρέστα...!!!!"

Ανώνυμος είπε...

Όσο βλέπουν πως η λάσπη που ρίχνουν στη Χ.Α. δεν αυξάνει τα ποσοστά τους, θα γίνονται όλο και πιο Εμετικοί.
Μέχρι που θα πνιγούν στον ίδιο τους τον Εμετό μετά τις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Ο ΛΑ.Ο.Σ θα διαλυθεί Ολοκληρωτικά αυτήν την φορά.
Θα έχει την τύχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μαζί έφεραν τους Τοκογλύφους στη χώρα.












Ανώνυμος είπε...

"Πιστεύω ότι κανένας δεν περισσεύει, αρκεί να είναι ειλικρινής. Ακόμα και ο Καρατζαφέρης που έχει ικανότητες, εμπειρία και ευφυΐα και είναι ο πρὼτος που πρόβαλε την εθνική γραμμή με τον ΛΑΟΣ και ανάγκασε τη ΝΔ να αλλάξει τροπάριο έστω και υποκριτικά ειδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς όμως τον έφαγε το Μνημόνιο και οι εναγκαλισμοί με τον Παπαδήμο και τώρα είναι δύσκολο να τον εμπιστευθείς."

1) Θεωρείς ειλικρινή τον ΚαραΤζαφέρΗ;

2) Δε γνώριζε ο ΚαραΤζαφέρΗς τι Ψήφιζε στο Μνημόνιο Νο.1 και που θα οδηγηθεί η χώρα μετά την παράδοσή της στους Τοκογλύφους; Δεν είχε ακούσει για τα αίσχη του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική;

Αν δε γνώριζε, τότε δεν έχει
ικανότητες, εμπειρία και ευφυΐα.

Αν γνώριζε τι Ψήφιζε στο Μνημόνιο Νο.1, τότε χρησιμοποιεί τις ικανότητες, εμπειρία και ευφυΐα όχι υπέρ του Έθνους...

Δε είδα να αναγκάζει τη Ν.Δ. να αλλάξει κάτι στο θέμα της ΛαθροΜετανάστευσης.
Αντιθέτως, όλα έχουν χειροτερεύσει!
-Στο κέντρο της Αθήνας, άλλαξε κάτι προς το καλύτερο;
-Στην εγκληματικότητα, μήπως;
-Στις χιλιάδες λαθρομεταναστών που έρχονται κάθε μήνα, μήπως;

-Περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες το κύμα από τη Συρία...
-Όσο για τον ΑντιΡατσιστικό...

Αλήθεια, δεν ξέρω τι σε κάνει να μπαίνεις καν στη διαδικασία "Αν θα πρέπει να τον Εμπιστευτείς Ξανά" και ότι "είναι Δύσκολο μετά τα όσα έκανε (Μνημόνιο, Παπαδήμος κτλ.)".

Δηλαδή, δεν είδες ποιός πραγματικά είναι; Τί άλλο χρειάζεσαι ακόμα;









Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμο Νοε 10, 05:16:00 μ.μ. και λοπούς.
Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό. Ο Καρατζαφέρης πρέπει να διανύσει μακρό δρόμο κάθαρσης για να αποκτήσει -και αν- τη χαμένη του αξιοπιστία. Η αναφορά σ αυτόν περιλαμβάνεται στο γενικότερο πνεύμα, ότι οι καιροί επιβάλλουν σύμπνοια και όχι διάσπαση. Βεβαίως με τις απαραίτητες εγγυήσεις.
Όσο για τη συμβολή του στην αλλαγή πολιτικής, θυμήσου το σοκ που προκάλεσε τότε η άνοδος της εκλογικής δύναμης του ΛΑΟΣ, που σηματοδότησε την αναφορά για πρώτη ουσιαστικά φορά στο θέμα της λαθρομεταναστευσης από τη ΝΔ και την λήψη κάποιων, έστω και κατ επίφαση μέτρων (σκούπας κ.λ.π.). Δεν αποδίδω κάποια εύσημα στον Καρατζαφέρη, όπως κάποιοι παρεξηγήσατε. Τονίζω απλώς το πώς επηρεάζει την πολιτική κατάσταση η εκλογική καταγραφή της εθνικής γραμμής και τι ευνοϊκές συνέπειες αναμένεται να έχει η πολλαπλάσια από του ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμπνοια ανάμεσα σε όσους έχουν ψηφίσει Μνημόνια και σε όσους είναι *πραγματικοί* και όχι *δήθεν* Πατριώτες δε μπορεί να υπάρξει!

Καταλαβαίνω την προσπάθεια όσων
προσπαθούν να "ξεπλύνουν" τον ΚαραΤζαφέρΗ...

Τα υπόλοιπα στις επόμενες Εθνικές εκλογές.












Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...