24/6/14

Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για ανάπτυξη

Και αυτός ο πόλεμος μπήκε στο…. αρχείο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Όμπαμα ότι η έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών Ουκρανία θα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ομαλοποίηση της κατάστασης . Ο Ποροσένκο προσκάλεσε επισήμως τη Ρωσία να στείλει επιθεωρητές στην Ουκρανία μέσω της Αποστολής Παρατηρητών του ΟΑΣΕ για να επιβεβαιώσετε ότι το Κίεβο τηρεί την κατάπαυση του πυρός. Η ΕΕ στέλνει αποστολή αστυνομικών.
Ο Γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι μετά από τριμερείς συνομιλίες στο Ντόνετσκ υπήρξε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Μποροντάι ανακοίνωσε ότι η Πολιτοφυλακή θα σεβαστεί την κατάπαυση του πυρός μέχρι τις 27 Ιουνίου και μέχρι τότε θα σταματήσει κάθε μετακίνηση μονάδων.

Μετά από αυτό η Ρωσία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να διερευνήσει τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Συρία, και το Ιράκ, των σουνιτών τρομοκρατών. Η Ρωσία θεωρεί ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εξετάσει το πρόβλημα των παράνομων εξαγωγών αργού πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία, τα έσοδα από τις οποίες ενισχύουν τους οικονομικούς πόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ταχέως αναπτυσσόμενης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Levant (ISIS).
-Άσχημα τα πράγματα για τους πολεμομάγειρους

ΥΓ. Ο θλιβερός Συνταγματολόγος, γλείφοντας τους Αμερικανούς, χαρακτήρισε τους Ουκρανούς πολίτες που αντιστέκονται στην νατοϊκή εισβολή και στο ΔΝΤ, ως «τρομοκράτες» και «εγκληματίες» , και υποστήριξε τη νομιμότητα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν κατά των αμάχων οι συμμορίες του Ιγκόρ Κολομοίσκι, και του Αρσέν Αβάκοφ, οι οποίοι ήδη καταζητούνται διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 45. Πέμπτη 29η Μαρτίου. Οι Συγγενείς των 4000 Ομήρων εξακολουθούσαν να ελπίζουν ότι μπορείνα ήσαν ζωντανοί Στην «Δίκη παρόδια» των Τσολάκογλου και Ράλλη με Συντακτική Πράξη ορίστηκε ότι κάθε κατηγορούμενος δεν μπορούσε να καλέσει περισσότερους από 5 μάρτυρες υπεράσπισης Ο «λαός» προσπαθούσε να ζήσει με τις 2000 θερμίδες της ΟΥΝΡΑ και της ΕΜ-ΕΛ, Το ΚΚΕ με τις 300.000 λίρες του πρωταγωνιστούσε στην κερδοσκοπία της Χρυσής Λίρας που έφτασε στις 7500 δραχμές αλλά μετά τα κυβερνητικά μέτρα έπεσε στις 6200. Η κυβέρνηση δια του Νόβα, δήλωνε ότι μελετούσε «σοβαρά» την ΕΑΜοκρατία στην Ύπαιθρο. Ο Σκόμπυ έφτασε στην Καβάλα.Ο (βασιλόφρων) Πράκτωρ Πηνιάτογλου από το «Ελληνικό Αίμα» συνέχιζε με εντολή των Άγγλων τις επιθέσεις κατά του Πλαστήρα.Οι Αγγλοι για να ικανοποιήσουν το ΚΚΕ διάταξαν την « εκκαθάριση» της Χωροφυλακής και των Δημοσίων Υπηρεσιών. Το Συμβούλιο Χαρίτων απέρριψε την αίτηση του 20ετούς Έξαρχου του οποίου την εκτέλεση απαιτούσε το ΚΚΕ