21/4/15

Σκόπια: Άρχισαν τα Αλβανικά Όργανα

Το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μια ομάδα περίπου 40 ένοπλων ανδρών κατέλαβαν για μισή ώρα το αστυνομικό τμήμα στο ορεινό χωριό της Γκόσιντσε (Gosince), κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ίβο Κοτέβσκι είπε ότι η επίθεση έγινε στις 2.30 το πρωί, και ότι οι ένοπλοι οι οποίοι μιλούσαν στην Αλβανική και φορούσαν στολές με διακριτικά του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, αφόπλισαν τους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία και τους έδεσαν με χειροπέδες.
Οι ένοπλοι Αλβανοί πού κατέγραψαν με κάμερα το περιστατικό έφυγαν μετά από μισή ώρα παίρνοντας μαζί τους τον οπλισμό των αστυνομικών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι ο αρχηγός της ομάδας έκανε πολιτικά σχόλια προς την κάμερα για τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ Νικόλα Γκρουέφσκι, τον αρχηγό του κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, καθώς και για τη συμφωνία της Αχρίδας, του 2001, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ούτε ο Αχμέτι ούτε ο Γκρουέφσκι δεν μπορούν να τους σώσουν, ότι θα σκοτώσουν τους αστυνομικούς που θα αποσταλούν για να επανδρώσουν το τμήμα, ότι αρνούνται να αποδεχθούν τη συμφωνία-πλαίσιο της Αχρίδας, και ότι θέλουν να δημιουργήσουν δικό τους κράτος.
Το Γκόσιντσε είναι αλβανικό χωριό, και ήταν στο επίκεντρο τον μαχών το 2001 όταν εκδηλώθηκε η ανταρσία του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών , με επικαφαλής τον Αλί Αχμέτι, που κατέληξε με τη μεσολάβηση της ΕΕ στη συμφωνία της Αχρίδας και στην μετατροπή του NLA στο πολιτικό κόμμα DUI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Ιουνίου του 1943: Η ίδρυση των Αντικομμουνιστικών Ταγμάτων Ασφαλείας που είχαν ως πρότυπο τα Δημοκρατικό Τάγματα

Από τον Μάρτιο του 1942, με την έγκριση των Αρχών Κατοχής , οι Νομαρχίες είχαν αρχίσει να χορηγούν άδειες οπλοφορίας σε επιλεγμένα άτομα, τα...