27/4/15

Σαν σήμερα

1702.Ο τσάρος Πέτρος Α 'εξέδωσε το μανιφέστο για την εισοδο των αλλοδαπών στη Ρωσία, με την υπόσχεση της ελευθερίας της θρησκείας.
1830. Το Βελιγράδι απέκτησε το πρώτα φανάρια με κεριά στους δρόμους 1909.Οι Νεότουρκοι εκθρόνισαν τον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ ΙΙ και ανέβασαν στον θρόνο τον αδελφό του , ως Μωάμεθ V
1938.Υπογράφηκε η «Πρόσθετη ελληνοτουρκική συνθήκη» για την άμυνα του κοινού συνόρου στη Θράκη
1945.Συνελήφθη ο Μπενίτο Μουσολίνι.
1959. Η Σοβιετική Ένωση και η Αίγυπτος υπέγραψε τη συμφωνία για την κατασκευή του φράγματος του Ασουάν.
1963. Η πρώτη επίσκεψη στη Μόσχα, του Φιντέλ Κάστρο.
1964. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι εάν θιγεί το κτιριακό συγκρότημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα κατεδαφίσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ. Λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετάσχουν οι ελληνικές δυνάμεις στα μεγάλα εαρινά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην ανατολική Θράκη. Παράλληλα ανακοινώνεται η άμεση αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων, εφ' όσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, και κατατίθεται το νομοσχέδιο περί άρσης των Εκτάκτων Μέτρων Ασφαλείας της εποχής του εμφυλίου.
1988. Δολοφονήθηκε στην Αθήνα ο ηγέτης της οργάνωσης "Αζάλα", ο Αγκόπ Αγκοπιάν. Την ίδια ημέρα έγινε απόπειρα εκτέλεσης  του Ματ Σάμπρι γραμματέα του κλιμακίου P.L.O. Αθήνας
1992. Μετά από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, το κοινό κράτος της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η οποία διήρκεσε σχεδόν 11 χρόνια. Την ίδια ημέρα η Ρωσία και 12 πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έγιναν μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ


ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ?

(Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)


Ανδρέας Πετρόπουλος 'Καπετάν Γιώτης' (Χαρίλαος Φλωράκης)ο σφαγέας του ΕΛΑΣ / ΚΚΕ στο Καρπενήσι


https://www.youtube.com/watch?v=E-oHJ_S1pR4