20/4/15

Λίμπερλαντ: Ένα σχέδιο του Σόρος

Η εμφάνιση ενός υποψήφιου μικρό-Κράτους, στο πρότυπο της Ανδόρας, του Βατικανού, του Αγίου Μαρίνου, του Λιχνεστάιν, και του Λουξεμβούργου, στα κροατο-σερβικά σύνορα που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, και τους αδελφούς Κόχ, δημιουργεί σκέψεις ότι τα μικρο-Κράτη μπορεί να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για τον περαιτέρω κατακερματισμό των «παλαιών Κρατών».
 Το νέο ιδιωτικό «κράτος» η «Liberland» ανακηρύχθηκε από έναν Τσέχο ονόματι Βιτ Γέντλικα (Vit Jedlicka) ο οποίος διεκδικεί ένα νησάκι στη δυτική όχθη του ποταμού Δούναβη μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας, το οποίο διεκδικούν και οι δυο χώρες.
Ο Τζέντλικα που είναι μέλος του Τσεχικού Κόμματος των Ελευθέρων Πολιτών (Czech Free Citizens' Party), στηρίζει τη διεκδίκηση του στην Liberland στην αρχή του «terra nullius» που σημαίνει Γη που δεν ανήκει σε κανέναν.
Ο κ. Τζέντλικα , ενώ υποστηρίζει τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), αλλά αντιτίθεται στους πολλούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, τη μαζική ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών υποστηρίζει τους λιγότερους φόρους και την οικολογία.
Η σύμβαση του Μοντεβίδεο του 1933 ορίζει ότι για την κρατική υπόσταση χρειάζονται : α) μόνιμος πληθυσμός β) ένα καθορισμένο έδαφος γ) κυβέρνηση και δ) η ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με τα άλλα κράτη.
Το κράτος , «Liberland» διαθέτει τρεις από τις τέσσερις προϋποθέσεις για ένα κράτος. Εχει μια καθορισμένη περιοχή, ένα «πληθυσμό», και μια «κυβέρνηση». Η τέταρτη απαίτηση, η ικανότητα να σύναψης σχέσης με άλλες χώρες, μπορεί να ικανοποιηθεί από επίσημες επαφές μεταξύ Liberland με την τσεχική κυβέρνηση. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ότι ο νέα πρόεδρος της Κροατίας, και πρώην αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Κολίντα Γκραμπάρ Κοτάροβιτς, μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό.
Τα σχέδιο της " Liberland" υποστηρίζουν το Τσεχικό Δημοκρατικό Κόμμα ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους και το Τσεχικό Κόμμα Πειρατών, το οποίο αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών, και το Ιδρύμα Open Society.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη κομπίνα που έχει στηθεί


Πίσω από τα καταστήματα Western Union, μέσω των οποίων μπορεί να στείλει κανείς λεφτά σε τρίτες χώρες, έχει στηθεί ολόκληρη μηχανή.

Μπορεις να στείλεις λεφτά όπου θα ήθελες χωρίς να γίνεται έρευνα αν τα στοιχεία που δηλώνεις είναι σωστά. Η κομπίνα λειτουργεί ως εξής: Λαθρομετανάστες που ζουν εδώ μπορούν να στείλουν σε κάποιον δικό τους, π.χ. στο Πακιστάν, μέχρι 1.000 ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο.Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από αυτά τα καταστήματα έχουν στήσει έναν μηχανισμό με μετανάστες από διάφορες χώρες, τα στοιχεία των οποίων χρησιμοποιούνται για να στείλει κάποιος Έλληνας έξω (σε τρίτη χώρα) χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση.Από τα καταστήματα αυτά δεν επιτρέπεται να στείλεις έξω πάνω από 1.000 ευρώ κάθε φορά. Αλλά αυτό μπορεί να επαναλαμβάνεται..... πολλές φορές την ίδια μέρα.

Όπως μας έλεγαν γνώστες αυτής της απάτης, θα μπορούσε να σταματήσει αύριο το πρωί αν επιβαλλόταν στα καταστήματα αυτά να καταγράφει ο αποστολέας των χρημάτων το ΑΦΜ του στο σχετικό έντυπο αποστολής που πρέπει να δίνει το κατάστημα Western Union.Αλλά οι λαθρομετανάστες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν όχι μόνο ΑΦΜ αλλά ούτε καν ταυτότητα....

Μεροκάματο μεσαζοντα βγάζουν.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που φεύγουν έξω ανέρχονται σε πάρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, που μπορεί να ξεπερνούν και τα 40 δισ. ευρώ τον χρόνο.