Η 1η Νοεμβρίου/12η Νοεμβρίου 1800, ήταν μια ημέρα ελληνικού μεγαλείου που οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης, μικροί και μεγάλοι, περίμεναν 347 χρόνια.
Οι μύθοι, οι προσευχές, και οι προφητείες γίνονταν πραγματικότητα. «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ΄ναι».
Ειδοποιημένοι έγκαιρα οι Έλληνες, είχαν ξεχυθεί στους δρόμους.
Στις 11 το πρωί ο Κόμης Αντώνιος Καποδίστριας και ο Κόμης Νικόλαος Σιγούρος-Δεσύλας ,έφιπποι, με τη σημαία της Επτανήσου Πολιτείας, του πρώτου Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους μετά την ¨Άλωση
διέσχιζαν τους δρόμους της Πόλης πηγαίνοντας από τον Τοπχανέ, στο Σεράι, για να πάρουν από τον Βεζίρη, το φιρμάνι για την ίδρυση της Ιονίου Πολιτείας.
Από την Άλωση της Πόλης το 1453, για πρώτη φορά, Έλληνες, διέσχιζαν έφιπποι τη βασιλεύουσα. Μπροστά από τον Καποδίστρια και τον Σιγούρο πήγαινε ουλαμός έφιππων γενιτσάρων και ακολουθούσαν ο διερμηνέας, οι γραμματείς της πρεσβείας της Ιονίου Πολιτείας και το προσωπικό.
Οι αντιπρόσωποι της Επτανήσου Πολιτείας ο Κυρ-Αντώνης Καποδίστριας και ο Νικόλαος Σίγουρος, πήγαν μετά στο Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
ευλόγησε τη σημαία του νέου ελληνικού κράτους.
Τότε άναψε στις ψυχές των Φίλων του Γένους των Ελλήνων η φλόγα της Ελευθερίας.
Λίγες μέρες μετά, στις 26 Δεκεμβρίου 1800, στα καντούνια, της Κέρκυρας, ο κόσμος υποδεχόταν με έξαλλο ενθουσιασμό, το τέλος της ξένης Κατοχής, που συμβόλιζαν το φιρμάνι, και τα εντάλματα περί εκτελέσεως του Συντάγματος του αυτοκράτορα της Ρωσίας και του Σουλτάνου, που έφεραν από την Κωνσταντινούπολη οι πρέσβεις της Δημοκρατίας.
Προπορεύονταν ο Αντώνιος Καποδίστριας και ο Νικόλαος Σιγούρος .
Ο γραμματεύς της πρεσβείας κόμης Αυγουστίνος Καποδίστριας, «έφερεν επί δίσκου αργυρού το φιρμάνιον κεκλεισμένον εις θηλάκιον αργυροκέντητο» .
Στην αίθουσα της Επτανήσου Γερουσίας, «ο πρίγκιψ της Πολιτείας Σπ. Θεοτόκης καθήμενος επί υψηλού θρόνου, δέχεται τους πρεσβευτάς.
Ο γραμματεύς ενεχειρίζει το δίπλωμα και το Σύνταγμα. Ο κόμης Αντώνιος Καποδίστριας με ευφραδή λόγο ευχαριστεί το υπέρτατο Ον, και τους μεγάλους μονάρχας της γης περί της εγκαθιδρύσεως της νέας Πολιτείας, προοιμιαζούσης την ανάστασιν του ελληνικού έθνους » .
Έτσι διατυπώθηκε η Μεγάλη Ιδέα, για την «Ανάσταση του Έθνους».
Αυτό το πολιτικό πρόγραμμα των «Εθνικιστών» της Κέρκυρας, το διακήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Αίθουσα της Γερουσίας ο Αντώνιος Καποδίστριας.
Την ίδια ημέρα, την 1η Νοεμβρίου 1814 επρόκειτο να αρχίσει στη Βιέννη το Συνέδριο των νικητών. Αλλά η συνάντηση των επτά δυνάμεων,( Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Πρωσία, Ρωσία, Σουηδία, Ισπανία και Πορτογαλία), που είχαν υπογράψει τη συνθήκη της 30ης Μαΐου με τον Ναπολέοντα στο Παρίσι, με τον Ταλεϋράνδο
Για το ποίες χώρες θα συμμετέχουν δεν είχε αποτέλεσμα, οπότε η έναρξη του Συνεδρίου αναβλήθηκε.
Όταν αποφασίστηκε από τους 4, (Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Πρωσία, Ρωσία), να δεχτούν τη Γαλλία το συνέδριο ξεκίνησε στις 7/19 Ιανουαρίου 1815.
Από τις ημερομηνίες αποκαλύπτονται και τα χοντρά ψέματα που έλεγε στα απομνημονεύματα του ο πλαστογράφος της Ιστορίας Εμμ. Ξάνθος. Οι τρείς φίλοι, δεν μπορούσαν να ιδρύσουν τον Σεπτέμβριο του 1814, την επαναστατική εταιρία, λόγω της αδιαφορίας που επέδειξαν στην Βιέννη για το ελληνικό ζήτημα οι βασιλείς.
Η «αδιαφορία», επεδείχθη μετά την 19 Ιανουαρίου 1815 για την Aνατολή που ζούσε ακόμα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Περισσότερα για αυτά θα διαβάσετε στο βιβλίο μου
«η Επανάσταση των Φιλογενών».
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1940. 27η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. "Η Χαρά της Νίκης"!
Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε: Ο Μεταξάς, έγραψε επίσης στο ημερολόγιο του : «Διάφοροι ανησυχίαι μου δια αντιδράσεις κατά ΕΟΝ κλπ.»...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
2 σχόλια:
εχθές άκουγα από κάτι μισθοσυντήρητους υπαλλήλους σε αρχαιολογικό χώρο στην Ακρόπολη ότι "πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι".
προφανώς δεν επενέβην στην συζήτηση αν και φούντωσα διότι δεν θα είχε νόημα.
αυτό που έχουμε απέναντί μας είναι μία χώρα κατ'όνομα ελληνική, το κράτος είναι ανθελληνικό και ο πληθυσμός είτε είναι αλλογενής είτε ελληνόφωνος χωρίς καμμία συνείδηση κανενός είδους πέραν τής υλικής επιβίωσης και άνεσης.
υπό τέτοιους όρους ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει τελείως, προφανώς δεν προλαβαίνουμε να διαμορφώσουμε Έλληνες αλλά ούτως ή άλλως τις επαναστάσεις λίγοι τις ξεκινάνε. Κάποιοι θα διαμορφωθούν μέσα στην επανάσταση, άλλοι μετά και άλλοι θα πάνε με τον εχθρό ενεργητικά ή παθητικά για να μην χάσουν το κεφάλι τους.
εδώ πάει αυτή η προπαγάνδα περί "εμφυλίου", προφανώς θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και αφελληνισμένων όπως υπήρξε σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων κατά τού Ξέρξη και Ελλήνων που υπηρετούσαν τον Ξέρξη και δεν αυτομολήσανε προς τους Ελληνες.
εγώ όπως το βλέπω το πράγμα δεν υπάρχει κάποιο δυναμικό αλλά θα μας προλάβουν τα γεγονότα να το πω έτσι, δηλαδή ήδη μας προλαβαίνουν κάθε μέρα.
βέβαια αν έχεις σκοπό να κάνεις επανάσταση δεν το διαλαλείς από πριν, αλλά πέραν κάποιας στρατιωτικής επανάστασης οι μόνοι άλλοι που έχουν δυνατότητα είναι οι ισλαμιστές και οι αλβανοί με τα καλάζνικωφ, ποιος θα κάνει επανάσταση; οι δωδεκαθεϊστές με τις ρόμπες και τα λιβάνια;
Κυρ-Σπύρο αυτά περί Υπερτάτου Όντος φαίνονται μασονικά.
Και άλλο ένα,
ο πρίγκηψ Θεοτόκης ήταν ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της δημοκρατίας;
Δημοσίευση σχολίου