4/8/19

Η Στοά του Λονδίνου έκανε το θαύμα της στις 4 Αυγούστου 1791

Ο θάνατος του Ιωσήφ Β και η διάσωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

 Ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιωσήφ Β΄,  πέθανε στις 20 Φεβρουαρίου του 1790 σε ηλικία 49 ετών. Πριν τον θάνατό του συνέταξε την επιτάφιο επιγραφή του που ανεφερε: «Ενθάδε κείται ο Ιωσήφ που απέτυχε σε ότι ανέλαβε». 
Τον διαδέχτηκε ο «Πεφωτισμένος» αδελφός του Λεοπόλδος. Κύρια έννοια του ήταν η αδελφή του Μαρία Αντουανέτα, που με το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης, κινδύνευε άμεσα η ζωή της και του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. 
Ο Λεοπόλδος προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια από την Αγγλία.

Το σπίτι, στο οποίο εγινε η υπογραφή της σύμβασης
Υπό την πίεση του Λονδίνου και της Γαλλικής επανάστασης, και της Στοάς της Βιέννης , ο Λεοπόλδος αποσύρθηκε από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και η Αυστρία υπέγραψε στις 4 Αυγούστου 1791 στο Σιστόβ της Βουλγαρίας , μια συνθήκη ειρήνης με την Πύλη ,την οποία ετοίμασαν η Μεγάλη Βρετανία, η Πρωσία και η Ολλανδία. Το Κείμενο της Συνθήκης ήταν γραμμένο στα Γαλλικά και στα Τουρκικά. Η Πρωσία ως υποχείριο του Λονδίνου, απειλούσε να εισβάλει στην Αυστρία. Η Αυστρία αποκήρυξε οποιαδήποτε διεύρυνση εις βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και επέστρεψε το Βελιγράδι.
 Ο Λεοπόλδος συνέχισε τις διαπραγματεύσεις του για να βρει συμμάχους για επέμβαση στη Γαλλία, και συναντήθηκε με τον βασιλιά της Πρωσίας στις 25 Αυγούστου 1791

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορούσαν οι Άγγλοι να ελέγχουν την πρωσσια;

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσεις τη Στοά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...