24/10/20

Ρήγμα στην Εκκλησία της Κύπρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναγνώρισε τον σχισματικό και αντικανονικό Επιφάνιο τον Κιέβου. Αποχώρησε από την Χειροτονία του Επισκόπου Αρσινόης ο Λεμεσού Αθανάσιος

Ενεός έμεινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια Συνοδικού Συλλείτουργου στην Ιστορική Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο για την χειροτονία τού π. Παγκρατίου σε Επίσκοπο Αρσινόης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. 
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε τον διάκονο να μνημονεύει στα δίπτυχα τον Αντικανονικό Κιέβου Επιφάνιο. 
της Ορθόδοξης Εκκλησία της Ουκρανίας. (PCU) Δεν πέρασαν λίγα λεπτά ο κ. Αθανάσιος αποχώρησε από τον Ναό πριν ολοκληρωθεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσωπική απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου . 
 Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο Πανιερώτατος μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τίποτα για την εν λόγω απόφαση. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού σχολιάζοντας το γεγονός το γεγονός τη μνημόνευσης του Επιφάνιου είπε: 
« Εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε την πράξη του Μακαριωτάτου». 
 Ο Χρυσόστομος Δήλωσε ότι η απόφασή του εξυπηρετούσε την Ορθοδοξία και την Κυπριακή Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...