16/1/21

Γιατί το Κεντρικό Πρακτορείο σκότωσε στις 16 Ιανουαρίου 2018 τον Όλιβερ Ιβάνοβιτς!

 Ο δολοφονηθείς με έξι σφαίρες στο στήθος Όλιβερ Ιβάνοβιτς, είχε παρελθόν αλλά κανένα πολιτικό μέλλον. Ήταν πρόσωπο που χρησίμευσε ως «συνεργάτης» του «Διεθνούς παράγοντα» στο Κόσσοβο, (Κολαμπορατέρ που έλεγαν οι Γάλλοι), την εποχή των «Τάντιτς και Σία». 

Ο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές του 2013 για δήμαρχος της Βόρειας Μιτροβίτσα. Η κυβέρνηση της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν για τους υποψηφίους της Σερβικής Λίστας. 

Ο Ιβάνοβιτς έχασε από τον Κρστίμιρ Πάντιτς από την Σερβική Λίστα, λαμβάνοντας 1.924 ψήφους. Τον επανέφεραν στο προσκήνιο οι Αλβανοί με τις κατηγορίες που του είχαν απαγγείλει ως «εγκληματία πολέμου», για να του χτίσουν «εθνικιστικό πρόφιλ» Τον Ιανουάριο του 2014, δύο μήνες μετά τις τοπικές εκλογές, ο Ιβάνοβιτς συνελήφθη ως ύποπτος για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών στις 21 Ιανουαρίου 2016 για εγκλήματα πολέμου από δικαστές της EULEX Κοσσυφοπεδίου. Ωστόσο, το Εφετείο της Πρίστινα ακύρωσε την ετυμηγορία στις 12 Φεβρουαρίου 2017 και διέταξε νέα δίκη. Ο Ιβάνοβιτς αποφυλακίστηκε στις αρχές του 2017 και άρχισε εκστρατεία κατά των Σέρβων εμπόρων ναρκωτικών, που οδηγούσαν SUV χωρίς πινακίδες αυτοκινήτων» και έλεγε ότι , «ήταν προφανές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις φοβόντουσαν να συλλάβουν του Σέρβους κακοποιούς που προέρχονταν πιθανώς από τις δυνάμεις ασφαλείας.» 

 Το 2017 ήταν ξανά υποψήφιος Δήμαρχος ενάντια στην Σερβική Λίστα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κατήγγειλε τις παρεμβάσεις του Βελιγραδίου και το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα. 

Ο Γκόραν Ράκιτς, και εξέχοντες αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Σερβίας μεταξύ των οποίων ήταν και ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Τελικά, ο Ιβάνοβιτς πήρε 1.475 ψήφους ή 18,52%. 

Το ζήτημα της δολοφονίας του συνδέεται με τα σενάρια που κυκλοφορούσε η Cia , για τις «πολιτοφυλακές» στη Ρεπούμπλικα Σέρπσσα , και το Ρωσικό Κέντρο εκτάκτων Αναγκών στη Νις. Το «Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών», που είναι «υποπρακτορείο», είχε «πληροφορίες», ότι «οι Σέρβοι ετοίμαζαν μυστικά σχέδια για διεθνοτικές ταραχές στο Κοσσυφοπέδιο, κατά τη διάρκεια του 2018». 

Οι «πηγές» του Κέντρου έλεγαν ότι έχει συγκροτηθεί μια ειδική μονάδα, «οι Λύκοι», που είχε βάση στη Νις, (εκεί βρίσκεται το ρωσο-σερβικό Κέντρο), ότι οι «Λύκοι» έχουν «8 επιχειρησιακά κέντρα», ότι το σχέδιο που χρηματοδοτείται με 20 εκ. ευρώ, και ότι αρχηγός είναι ο Ζόραν Στάρκοβιτς γνωστός ως «Ζόκι», που καταγόταν από ένα του Δήμου Φεριζάι, αλλά ζούσε στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι, δηλαδή , και το Κέντρο της Νις, που ήταν «ρωσικό» και «πολύ κακό» και οι Σέρβοι «Εθνικιστές», που τους υποστήριζαν οι Ρώσοι, ετοιμαζόντουσαν να αποσταθεροποιήσουν, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, και την Σεβερνοματσεντόνιγια.

 Παντού οι κακοί Σέρβοι, που θέλουν να καταστρέψουν το θεάρεστο έργο των φιλάνθρωπων πρακτόρων της Εταιρείας. 

Μετά τη δολοφονία του Ιβάνοβιτς ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόισλαβ Σέσελι. τόνισε, ότι οι δράστες της δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς θα έπρεπε να αναζητηθούν στις δυτικές ειδικές υπηρεσίες και ότι η δολοφονία σηματοδοτεί την έναρξη «μιας νέας αμερικανικής μυστικής επιχείρησης στα Βαλκάνια». Ο πολιτικός αναλυτής Ντούσαν Πρόκοβιτς από το Βελιγράδι είπε η έρευνα δεν θα βρει ποτέ εκείνους που αποφάσισαν και διέταξαν τη δολοφονία.

 Τα ρουφιανομέσα των αμερικανών, άρχισαν ήδη να «δείχνουν» προς τους Σέρβους πολιτικούς αντιπάλους του Ιβάνοβιτς. Όπως έγραφαν , ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, «είχε δεχθεί απειλές», και «είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και από το Κοσσυφοπέδιο, και τη Σερβία». 

Τον Νοέμβριο στην περιφερειακή τηλεόραση Ν1 είχε δηλώσει: «Έκαναν ό, τι μπορούσαν σε μένα, εκτός από το να με πυροβολήσουν , αλλά ακόμη και αυτό δεν αποκλείεται». Τότε ο Ιβάνοβιτς είχε δηλώσει ότι στόχος των απειλών ήταν να τρομάξουν τους ανθρώπους γύρω του και ότι είχε ενημερώσει την ηγεσία της Σερβίας, του Κοσσυφοπέδιου, τη διεθνή κοινότητα, την EULEX, και την KFOR σχετικά με τις απειλές και τις πιέσεις σε βάρος του. Στις 28 Ιουλίου είχαν βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του. 

Ο Ιβάνοβιτς, στις 12 Ιανουαρίου, σε δηλώσεις του είχε τονίσει οτι «η κατάσταση της ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτροβίτσα «είναι πολύ κακή», και ότι, «αυτή η ασταθής κατάσταση μπορεί να έχει κάποια αθώα θύματα», και είχε τονίσει «οφείλω να ομολογήσω ότι φοβάμαι για την ασφάλειά μου» . Είχε δηλώσει μάλιστα ότι «φοβόταν πιθανή δολοφονία του». 

Με άλλα λόγια μόνος του τους είπε «σκοτώστε με και θα πιάσει τόπο.

 Η ημερομηνία που τον σκότωσαν δεν ήταν τυχαία. Τον σκότωσαν στην επέτειο δοσολογίας του ομόφρονα φίλου του και υποψήφιου Δήμαρχου Βόρειας Μιτροβίτσας Δημήτριε Γιαντσίγιεβιτς. Τρία χρόνια μετά ο Ντούσαν Πρόκοβιτς έχει δικαιωθεί. Ο Αλβανοί εξακολουθούν να κατηγορούν χωρίς στοιχεία κάποιους Σέρβους αστυνομικούς επειδή «δεν απέκλεισαν καλά» τον τόπο του εγκλήματος. 

Τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκίνησε δίκη εναντίον έξι Σέρβων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη δολοφονία του Ιβάνοβιτς. Όλοι τους δήλωσαν αθώοι για όλες τις κατηγορίες κατά την προπαρασκευαστική ακρόαση ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Πρίστινα. 

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, υπουργός Εσωτερικών τότε της Σερβίας, δήλωσε ότι η Σερβία κάνει τη δική της έρευνα εναντίον ορισμένων Αλβανών που μετακινήθηκαν στη Δυτική Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ο Αλβανός Φλορίμ Εγιούπι,

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, τι έχεις να πεις για τους ραγιάδες που ομόφωνα καταδικάζουν τους νεαρούς που σπάσανε στο ξύλο τον μπράβο νταή ρουφιάνο του Κούλη Χρυσού στο μετρό αντί να ακολουθήσουν το το παράδειγμα των παιδιών;;;;;;

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...