7/1/21

Οι Αλβανοί ΝΑΖΙ εκτελούσαν τους Βουλγάρους στα Σκόπια τα Χριστούγεννα του 1945

Τα «Κόκκινα Χριστούγεννα» των Παρτιζάνων στη Σεβερνοματσεντόνιγια και τα Κόκκινα παραμύθια
Φωτογραφία από επιθεώρηση τμήματος της μεραρχίας SS Σκεντέρμπεη 

Στις 7 Ιανουαρίου 1945 ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τιτοικοί κομμουνιστές στην Βαρντάρσκα, εκτέλεσαν πάνω από 1200 ανθρώπους με βουλγαρική συνείδηση, που ήσαν στελέχη της βουλγαρικής κατοχής. 

Οι Βούλγαροι κομμουνιστές, τότε, που γινόταν η σφαγή των «αντιδραστικών», δεν είπαν απολύτως τίποτα δημόσια. Μετά την «προδοσία» του Τίτο , κάπου παραπονέθηκε στον Στάλιν ο Δημητρώφ, αλλά οι βούλγαροι Κομουνιστές απέδιδαν τότε την σφαγή των Βουλγαροφρόνων στους «κακούς» «Σέρβους εθνικιστές», παρόλο που ο Τίτο ήταν επισήμως Κροάτης και οι «αντιφασίστες» ήταν κομμουνιστές. 

Επειδή οι «αντιφασίστες» «παρτιζάνοι» στην Βαρντάσκα το 1945 ήταν λίγοι, και οι βουλγαρόφρόνες ήσαν περισσότεροι, ο σύντροφος Τέμπο, ο απεσταλμένος του Τίτο στα Σκόπια μετά τη Συμφωνία με τον Χότζα για την οποία έπαιξε ρόλο και το ΚΚΕ με τον Ιωαννίδη, προσέλαβε τους Αλβανούς ΕΣ-ΕΣ της μεραρχίας Σκεντέρμπεη, οι οποίοι έβγαλαν τη Σβάστικα και φόρεσαν τον «Ερυθρό Αστέρα».

 Επομένως οι στρατιώτες που εκτελούσαν τους Βούλγαρους τα Κόκκινα Χριστούγεννα του 1945 στην Βαρδαρία, δεν ήταν οι «κακοί Σέρβοι εθνικιστές», αλλά οι «καλοί Αλβανοί Ες-Ες». 

H «21η Waffen-Gebirgs-Division Skanderbeg», ήταν επιχειρησιακά έτοιμη την 1η Μαΐου 1944,με στρατόπεδα στο Πέτς , την Πρίστινα, και την Πριζρένη Οι Αλβανοί, είχαν δώσει στους Γερμανούς κατάλογο με περισσότερους από 11.000 αλλά τελικά κατατάχτηκαν 9.275 άνδρες που κρίθηκαν κατάλληλοι. Επιπλέον, υπήρχαν 300 Αλβανοί οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν στα Κροατικά SS τους «Handschar».

Δεν υπάρχουν σχόλια: