15/1/21

Σιχτίρ Καγιόληδες

 

Για να πειστούν, τα παπαγαλάκια της Στοάς ο Καποδίστριας θα έπρεπε να γράψει στον Τσάρο  "έχουν δίκιο οι Άγγλοι Μεγαλειότατε . Σας εξαπάτησα και σας έκλεψα. Δέκα χρόνια καταχράστηκα της εμπιστοσύνης σας και των χρημάτων σας και τα προξενεία που δημιούργησα ήταν  επαναστατικά Κέντρα".

ΥΓ. Σιχτίρ Καγιόληδες

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην συγχύζεσαι Χατζάρα. Ακόμα τους πονάει που ο Καποδίστριας αποκήρυξε τη μασονία και προσπάθησε να κλείσει το μαγαζάκι τους. Και άλλοι θα ακολουθήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Βρε, στοα. Στοά!! Θα πεις στον Μητσοτεσκου να κάνει εκλογές; Αλλά χωρίς τα..... κομπιούτερ της.... Singular.

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι ότι και ο Υψηλάντης στην επιστολή του στον Νικόλαο , πως στο καλό κατάφερναν και οι δυο Έλληνες να κοροιδεύουν, έγραφε: Ο κόμης Καποδίστριας, ων συνεβουλεύθην , εβρήκε τας ιδέας και τας προετοιμασίας μου καλάς και δεν ηναντιώθην.
Περισσότερες λεπτομέρειες δίνει ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης στο βιβλίο του για τα ευρεθέντα αρχεία στην Βιέννη, σχετικά με τους : Ρήγαν, Καποδίστριαν και Υψηλάντην.
Ως γνωστόν στις συνομωσίες κανείς δεν γνωρίζει το πλήρες σχέδιον , που γνώριζε μόνο ο Τσάρος. Τόσο ο Καποδίστριας , όσο και ο Υψηλάντης , γνώριζαν μόνο το σχέδιο που θα εκτελούσαν. Δεν χωρούσε στο μυαλό τους ότι ο τσάρος θα θυσίαζε τον καθένα όσο τον βόλευε για να πετύχει την ίδρυση του προτεκτοράτου του.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και η μαύρη τύχη των πρακτόρων, των διπλών μάλιστα.
Με πολλήν φιλορώσικην αγάπην κατά την διακοσιοετηρίδαν της έκρηξης της συνομωσίας.
Ούτε ο ξάνθος κατάλαβε ποτέ, αντίθετα με τον Τσακαλώτο , που δεν ωμίλησεν ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

οι οργανωμενες κοινωνιες ειναι μπουρδελο συμφεροντων και ρουφιανιας

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...