13/12/21

Δεν βάζουν τους αρρώστους στα Νοσοκομεία

 

 

Στο 3,73% η θετικότητα των 103000 τεστ της Κυριακής από το 1,46% του Σαββάτου.Τα σημερινά ράπιντ τα έφαγε το σκότος  Ανακοίνωσαν 3841 κρούσματα, Χθες ήταν 3225. Τα. ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ 709. Χθες ηταν 708.Θάνατοι 96.Χθες 90. Εισαγωγές 333, αντι για 1150 που την χρειαζόντουσαααν Χθες 407.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αν παρατηρήσει κανείς τους αριθμούς νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ και νεκρών από τον κορωνοϊό που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, θα διαπιστώσει πως κάτι δεν πάει καλά. Τις τελευταίες μέρες έχουμε περίπου 700 ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι οποίοι αυξάνονται με ρυθμό περίπου 10 ημερησίως. Αντίστοιχα, έχουμε έναν αριθμό περίπου 100 νεκρών την ημέρα από κορωνοϊό. Γνωρίζουμε επίσης από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ότι σε κάθε 5 νεκρούς από τον κορωνοϊό στη χώρα μας αντιστοιχεί ένα άτομο που βγαίνει ζωντανό από τις ΜΕΘ και επιστρέφει στο σπίτι του. Άρα καθημερινά παίρνουν κατά μέσο όρο εξιτήριο από τις ΜΕΘ περίπου 20 άτομα.

Ας δεχτούμε λοιπόν ότι κάθε μέρα πεθαίνουν 100 νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ, και παίρνουν εξιτήριο 20. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα αδειάζουν 120 κρεβάτια. Για να αυξάνονται όμως οι διασωληνωμένοι κατά 10 την ημέρα, θα πρέπει να εισάγονται στις ΜΕΘ 130 άτομα. Δηλαδή τη Δευτέρα αδειάζουν 120 κρεβάτια και καταλαμβάνονται 130, την Τρίτη το ίδιο, την Τετάρτη το ίδιο, την Πέμπτη το ίδιο κ.ο.κ. Αν όμως όντως γινόταν κάτι τέτοιο, ο μέσος όρος διάρκειας νοσηλείας στις ΜΕΘ (δηλαδή το turn over στις κλίνες) θα έπρεπε να είναι 6 ημέρες! Ξέρουμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει διότι αυτοί που θεραπεύονται από τον κορωνοϊό και βγαίνουν ζωντανοί από τις ΜΕΘ έχουν κρατήσει κρεβάτι εκεί για διάστημα 4 έως 6 εβδομάδων, και κάποιοι άνω των 2 ή και των 3 μηνών. Αν λοιπόν έχουμε π.χ 6 άτομα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και το ένα που θα επιζήσει έχει παραμείνει εκεί για έναν μήνα, τότε για να είναι το turn over 6 ημέρες θα πρέπει οι άλλοι πέντε να πέθαναν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την εισαγωγή τους στη ΜΕΘ. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όχι μόνο ο υπουργός Υγείας αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι τα νούμερα που ανακοινώνονται για τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και τους νεκρούς από κορωνοϊό, δεν βγαίνουν. Επομένως για να έχουμε 100 νεκρούς ημερησίως, λογικά δύο εκδοχές μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο ΕΟΔΥ καταγράφει ως νεκρούς από κορωνοϊό ασθενείς που πεθαίνουν από άλλα αίτια και δεν έχουν νοσηλευτεί ποτέ σε ΜΕΘ covid-19, ή καταγράφει ως νεκρούς ασθενείς με κορωνοϊό που πεθαίνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό εκτός ΜΕΘ. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρξει μαθηματικά. Υπέρ της δεύτερης εξήγησης συνηγορεί και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος διατείνεται ότι «το 80% των ασθενών με covid-19 πεθαίνει εκτός ΜΕΘ» και ρωτάει «να μας πουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γκάγκα πόσοι από τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Δεν μας το έχουν πει ποτέ. Αυτό πρέπει να ρωτάνε κάθε απόγευμα με τη μεγαλύτερη επιμονή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Όποια κι αν είναι η αιτία που δεν βγαίνουν τα νούμερα των νεκρών σε σχέση με τους διασωληνωμένους, ο ΕΟΔΥ είναι εκτεθειμένος διότι παραπλανά την κοινή γνώμη αποκρύπτοντας πολύ ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με το πώς πραγματικά πεθαίνουν οι άνθρωποι από κορωνοϊό στη χώρα μας. Μήπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει στην πραγματικότητα καταρρεύσει προ πολλού; Μήπως γίνεται σκόπιμη παραποίηση των ποσοστών εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ; Κάποιοι διατυπώνουν τη φρικτή υποψία ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήνει τους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ, ώστε να μπορεί να «μαγειρεύει» πιο εύκολα τα νούμερα (να εμφανίζει δηλαδή τους ανεμβολίαστους ότι καταλαμβάνουν σταθερά το 80% των κλινών ΜΕΘ), και οι άνθρωποι αυτοί πεθαίνουν ουσιαστικά αβοήθητοι. Ό,τι κι αν ισχύει, τα μαθηματικά λένε πως αν ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό που ανακοινώνεται είναι αληθινός, τότε προφανώς γίνεται διαλογή ασθενών, και κάποιοι λίγοι αποκτούν το δικαίωμα να μπουν σε ΜΕΘ ενώ η πλειονότητα όχι, χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή για το αν θα πεθάνει ένας ασθενής στο νοσοκομείο ή στο σπίτι του."
Από το capital.gr

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...