16/1/22

Tα στάδια της διοικητικής διαδικασίας σχετικά με το παράνομο πρόστιμο των 100 ευρώ σε άτομα άνω των 60 ετών.

 

Η πράξη επιβολής προστίμου αποτελεί εκτελεστή ατομική διοικητική πράξη, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, πρέπει να κοινοποιηθεί στον καθ’ού είτε με ιδιόχειρη επίδοση είτε με θυροκόλληση ( σε περίπτωση απουσίας ή αρνήσεως παραλαβής) με την παρουσία μάρτυρα . 

Στην συνέχεια , τρέχει πενθήμερη προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων . Στη συνέχεια , αν δεν έχουμε καμία απάντηση στην ενδικοφανή αυτή προσφυγή ( που είναι το πλέον πιθανό ) μέσα στην τασσόμενη από τον νόμο προθεσμία των 30 ημερών , θα πρέπει να κατατεθεί προσφυγή στο αρμόδιο κατά τόπο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Περιφέρειας στην οποία κατοικεί ο προσφεύγων. 

 Μαζί με το δικόγραφο της προσφυγής είναι δυνατό να κατατεθεί και αίτηση αναστολής και μάλιστα να ζητηθεί και προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Δικαστηρίου.

 Η όλη διαδικασία από την διαδικασία από την κατάθεση της προσφυγής έως την έκδοση οριστικής απόφασης επ’αυτής , θα φτάσει και την διετία ( γιατί τα Διοικητικά Πρωτοδικεία πανελληνίως αργούν να προσδιορίσουν την εκδίκαση των προσφυγών , επειδή ασφυκτιούν από άλλης φύσεως υποθέσεις και έχουν έλλειψη δικαστών ).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά θέλουν δικηγόρο οι προσφυγές και ένας φτωχός πώς θα μπορεί να πληρώνει δικηγόρο;Το Κίνημα 21 τι λέει γι'αυτο; Εσύ καλά τα λες Χατζαρα αλλά ο φτωχός πώς θα πληρώσει δικηγόρο;

τάσος είπε...

Τί γράφουμε για την ένσταση στην εφορία? Και επίσης όταν πάμε στο πρωτοδικείο για να καταθέσουμε προσφυγή τι γράφουμε σε αυτή? και πως γίνεται αυτό? Σας το λέω γιατί εγώ όπως και πολλοί άλλοι δεν έχουν εμπειρία απο δικαστήρια δηλ όταν πάμε στο πρωτοδικείο σε ποιό γραφειο πρέπει να απευθυνθούμε και αν αυτά μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς δικηγόρο? Και αν ξέρετε πόσο θα μας κοστίσει αυτό γιατί άκουσα ότι στην προσφυγή πληρώνεις.

  29/3/23 Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία Η 29η Μαρτίου είναι η 88η ημέρα του  Γρηγοριανού ημερολόγιου. Απομένουν 277 μέρες μέχρι το τέλος του έτ...