26/1/22

H Ρωσία δεν μπορεί να προμηθεύσει όπλα στην DPR και την LPR εκτός και αναγνωρίσει τις δυο Λαϊκές Δημοκρατίες

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, και Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της «Ενωμένης Ρωσίας» Αντρέι Τουρσάκ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να στηρίξει την DPR και την LPR, στέλνοντας εκεί ορισμένους τύπους όπλων.

Ο Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών Κονσταντίν Σίβκοφ δήλωσε ότι «η βοήθεια προς τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με τη μορφή προμηθειών συγκεκριμένων τύπων όπλων αποτελεί πράξη στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι η Ρωσία δεν αναγνώρισε την  DPR και την LPR, τότε, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, ο Τουρκσάκ προτείνει  επίθεση εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Σίβκοφ. 

«Μπορούμε να προμηθεύσουμε την LPR και την  DPR με όπλα μόνο εάν τις αναγνωρίσουμε ως αυτόνομες δημοκρατίες ή εάν εμφανιστούν ειρηνευτικές δυνάμεις εκεί και μπορούμε να τους παρέχουμε όπλα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κανείς και τίποτα δεν  εμποδίζει τα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγονται σε στρατιωτικές και πολιτικές εκδόσεις. να διατίθενται  μαζικά στην LPR και την DPR μέσω πολιτικών οργανώσεων».

 Νωρίτερα, ο επικεφαλής του DPR, Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι αναμένει   επιθετικές ενέργειες από την πλευρά του Κιέβου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...