25/1/22

Οι 4 της Νορμανδίας θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Παρίσι για να συζητήσουν το Ουκρανικό

 Το Παλάτι των Ηλυσίων ανακοίνωνε ότι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων  Γαλλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση για το «Ουκρανικό»  την Τετάρτη στο Παρίσι. Ταυτόχρονα η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ότι «η Γαλλία ανησυχεί» κα είναι «πολύ προσεκτική για να μην δημιουργήσει ασάφεια και πρόσθετη αστάθεια»,  

‎Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Πουστρόν, θα προτείνει τις επόμενες ημέρες,στον Βλαντίμιρ Πούτιν έναν «δρόμο για να εκτονωθεί η ουκρανική κρίση»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να κάνουν παραχωρήσεις στο ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας, και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται θα πρέπει να είναι αμοιβαία. 
“Το βασικό σημείο είναι ότι τα όποια μέτρα λάβουμε δεν θα είναι παραχωρήσεις. Θα πρέπει να βασίζονται στην αμοιβαιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα πρέπει επίσης να κάνουν κάτι που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ασφάλειάς μας “, δήλωσε ο Πράις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, των δημοσιογράφων. 
Ο Πράις είπε και ότι η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να συζητήσει την «πολιτική ανοικτών θυρών» του ΝΑΤΟ. 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών γίνονται μετά από «ενδελεχείς και ολοκληρωμένες» διαβουλεύσεις με συμμάχους και εταίρους, «συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας». «Οι Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε, «είναι «πλήρως διαφανείς με τους Ουκρανούς εταίρους σχετικά με τα υπό συζήτηση ζητήματα». 

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θέτουν τις δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνουν επιπλέον πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Ευρώπη.   Η Δανία στέλνει μια φρεγάτα στη Βαλτική Θάλασσα και πρόκειται να αναπτύξει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Λιθουανία. 
Η Ισπανία στέλνει πλοία για να ενταχθούν στις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στη Βουλγαρία. Η Γαλλία έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να στείλει στρατεύματα στη Ρουμανία υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Η Ολλανδία στέλνει δυο μαχητικά αεροσκάφη F-35 στη Βουλγαρία τον Απρίλιο για να στηρίξουν τις δραστηριότητες εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, και θέτει πλοίο και χερσαίες μονάδες σε ετοιμότητα για τη Δύναμη Απόκρισης του ΝΑΤΟ. 
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας τους στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Δευτέρα την ΕΕ για τη μακροοικονομική οικονομική βοήθεια ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που παρείχε για να στηρίξει τον Κίεβο σε μια μελλοντική σύγκρουση με τη Ρωσία.        "Η ισχυρή Ουκρανία είναι το κλειδί για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε  ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπιντές θα πραγματοποιήσει βιντεοδιάσκεψη με αρκετούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.‎

ΥΓ. Το Εφιαλτάκι Τζούνιορ θα είναι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για τους ιταλους ειναι πολυ εξω ο χρηστος στον εβρο.

Ανώνυμος είπε...

Μπεκρογιάννης στα Παρακοπρολιτικά 901:

Το κεντρικό δίκτυ στα όρια του δήμου ΛαθρΑθήνας καθάρισε και υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία

Newsroom
25.01, 09:43

Την ίδια στιγμή, έκανε γνωστό πως όλες οι δομές του δήμου ήταν open για τους άστεγους και πως εκατοντάδες δέντρα έχουν close