6/10/22

6 Οκτωβρίου. Η διπλή επέτειος των ΚαραμαναλΟΥΚΩΝ


 

Στις 6 Οκτωβριου 1955, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο φίλος του Ευταξία και νέο-«Εθνάρχης» Καραμαν-αλής, αφου όμως έδωσε εγγυήσεις στον διεθνή παράγοντα για εγκατάλειψη του αγώνα των Κυπρίων. 

Την κυβέρνηση αποτελούσαν οι: Κωνσταντίνος Καραμανλής πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Αμύνης Σπυρίδων Θεοτόκης. Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος. Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Τριανταφύλλης. Υπουργός Εσωτερικών Αχιλλέας Κ. Γεροκωστόπουλος .Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Αποστολίδης. Υπουργός Οικονομικών και προσωρινά Συντονισμού Βασίλειος Παπαρρηγόπουλος .Υπουργός Εμπορίου ο Λάμπρος Ευταξίας.  Υπουργός Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου. Υπουργός Γεωργίας Γεώργιος Βογιατζής. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Πολυζωγόπουλος. Υπουργός Εργασίας Γεώργιος Ράλλης. Υπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Λεωνίδας Δερτιλής Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτριος Αλιμπράντης. Υφυπουργός Εμπορίου Δημήτριος Δαβάκης Υφυπουργός Συγκοινωνιών Νικόλαος Σπέντζας Υφυπουργός Οικισμού και Σεισμοπλήκτων Νήσων Ανδρέας Δερδεμέζης Υφυπουργός Γεωργίας Γεώργιος Κατσαφάδος Υφυπουργός Κοινωνικής Προνοίας 

ΤΟ 2004 Ο ΝΩΘΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ  ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΟΥ  ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ 

49 χρόνια μετά την ορκωμοσία του Θείου, ο ανιψιός ο Κώστας ο Νωθρός, μιλώντας σε βουλευτές της Ν.Δ. του Γ΄ Θερινού τμήματος της Βουλής στη ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι, υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με τη διαπλοκή. 

Παίρνοντας «πάσα» από  μιλημένο βουλευτή και δημοσιογράφο, ο οποίος του ζήτησε, «να σπάσει αυγά για να γίνει ομελέτα με τον «βασικό μέτοχο», ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε: 
«Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». 
Όλοι εκαναν τη δουλειά τους και είμαστε εδώ που είμαστε και ο νωθρός κάνει μπάνια στην Ραφήνα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...