7/10/22

Ο Βαλόντια έκλεισε τα 70. και μπήκε στα 71. Γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952. Πολύχρονος!


 

Многая лета. Полихронов !

Ο Βαλόντια γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952, στην πόλη του τότε την έλεγαν Λένινγκραντ . 
Ήταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του.
 Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και το δεύτερο από διφθερίτιδα κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Γερμανούς. Επομένως μεγάλωσε σαν μοναχοπαίδι.

Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB στην αντικατασκοπία. 

 Είχε μακρά δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα, όπου παρέμεινε για 24 χρόνια. Μέχρι το 1989. 

 Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποσύρθηκε (επισήμως) από την KGB με το βαθμό του συνταγματάρχη και επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου τον Απρίλιο του 1990 τον προσέλαβε ο δήμαρχος Ανατόλι Σόμπτσακ που ήταν ο μέντορας και ο δάσκαλος στην πολιτική , για να κάνει ότι έκανε και στην Δρέσδη, να παρακολουθεί το Κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

 Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 Το 1998 o άλλος μέντορας του Πούτιν , ο  Πριμακόφ, τον έφερε στην Μόσχα , και έτσι ο Βαλόντια, «τρούπωσε» στο Κρεμλίνο, Τον Αύγουστο του 1999, με αναίμακτο ανακτορικό πραξικόπημα της Ka-Γκε-Μπε, διορίστηκε πρωθυπουργός, και με την ομαλή αποχώρηση του Μπόρις Γιέλτσιν ο Βαλόντια το 2000, έγινε Πρόεδρος. 

 Επανεξελέγη τέσσερα χρόνια αργότερα και το 2008 μετακινήθηκε στην πρωθυπουργία , διορίζοντας πρόεδρο τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. 
 
Στις 7 Μαΐου 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστρεψε στην Προεδρία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα 71 μπηκε.

soulis είπε...

Χρονια Πολλα.Οι ευχες ολων των καλοπιστων ανιδιοτελων ανθρωπων μαζι του.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...