25/12/22

Τα Κόκκινα Χριστούγεννα του 1944. Ο Τσώρτσιλ στην Αθήνα και οι Βούλγαροι στην Μακεδονία25 Δεκεμβρίου 1944. 
Ενώ οι Σοβιετικοί περικύκλωσαν 
τη Βουδαπέστη, και οι Γερμανοί 
στην συνεχιζόμενοι μάχη των Αρδεννών, εξαπέλυσαν στις 03.00
 το πρωί την επίθεση τους στην Μπαστόν, και κατόρθωσαν να διεισδύσουν μέσα στις αμερικανικές γραμμές σε μέτωπο τριών μιλίων, έφτασε  στην Αθήνα κατα 
το μεσημέρι 
ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ , συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν.
 Ο Τσώρστιλ διέμεινε στον όρμο του Φάληρου στο καταδρομικό «Αίας» και την επόμενη πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Οι Έλληνες Νεκροί  στις μάχες της 25ης Δεκεμβρίου 1944 ήσαν:

 Ο Ανθστής (ΠΖ), Τσίβος Αρχοντής του Δημητρίου, από τους Σοφάδες Τρικάλων που έπεσε μαχόμενος στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ο Στρατιώτης Γεώργιος Γιαννίτσης του Δημοσθένους, από την Άνδρο που έπεσε μαχόμενος στην περιοχή του Κεραμεικού . Ο ιαθκήσιος Λοχαγός: Δημήτριος Καλλίνικος του Κων/νου, που σκοτώθηκε από θραύσμα όλμου στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.   Ο ΣτρατιώτηςΣπυρίδων Πλουμιστέας του Γεωργίου, από τον Άγ. Ιωάννη Ηλείας. Ο Τχης (ΜΧ) ε.α.: Δημήτριος Δηματάς του Κων/νου, από το Αγρίνιο που εκτελέσθηκε στον Άγ. Βλάσιο (κτήμα Πυργιώτου) , λόγω της ιδιότητάς του ως Αξιωματικού. Ο Λγός (ΠΖ) ε.α: Γεώργιος Νικήτας του Αλεξάνδρου, από την Φιλιππούπολη, εκτελέστηκε στην Ηλιούπολη Αττικής από τους εκτελεστές της ΟΠΛΑ. 
Από την ΟΠΛΑ εκτελέστηκαν οι μαχητές της «Χ» Πέτρος Κασιδιάρης και Μιχαήλ Κατσικάρης. 
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΌΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δολοφονία από το Κράτος Δικαίου 23 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ  Ο.Δ.ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Tα ξημερώματα της 23η...