30/12/22

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε ασταθή τον συμβιβασμό Σερβίας και Πρίστινας υπό τις εγγυήσεις της Δύσης. Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι ο συμβιβασμός δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμος

 

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε μεταξύ Σερβίας και Πρίστινας υπό τις " εγγυήσεις της Δύσης" δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμος, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στις 30 Δεκεμβρίου. 
Όπως είπε «αγνοήθηκε το ζωτικής σημασίας για τους Σέρβους» ζήτημα της ίδρυσης της Κοινότητας των Σερβικών Δήμων του Κοσσυφοπεδίου, η οποία υποτίθεται ότι θα διασφάλιζε τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους σε «συνθήκες συστηματικής δίωξης με βάση την εθνικότητα». 
«Χωρίς η Πρίστινα να εκπληρώσει αυτή τη βασική δέσμευση, την οποία σαμποτάρει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, η κατάσταση είναι καταδικασμένη να παραμείνει εξίσου εύθραυστη, με τη συνεχή απειλή υποτροπών επιδείνωσης. 
Επιπλέον, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των αλβανικών «αρχών» του Κοσσυφοπεδίου, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το σχέδιο να πάρουν τις περιοχές που κατοικούνται από Σέρβους υπό πλήρη έλεγχο», ανέφερε η Ζαχάροβα. 
 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο στην απαγόρευση στις Δυνάμεις Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου να εισέλθουν στο βόρειο τμήμα της επαρχίας χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση, αφού τέτοιες διαδικασίες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Επιπλέον, για τις βαριά οπλισμένες ειδικές δυνάμεις της "αστυνομίας" του Κοσσυφοπεδίου, δεν υπήρχαν τέτοιοι περιορισμοί και δεν υπάρχουν. Τίποτα δεν θα εμποδίσει τους τοπικούς κομάντος να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τους Σέρβους της περιοχής, να οργανώνουν ενέργειες εκφοβισμού και πογκρόμ εναντίον τους με το πρόσχημα «επιδρομών για την καταπολέμηση του εγκλήματος», τόνισε η Ζαχάροβα. 
Καταλήγοντας, πρόσθεσε πως οι συμφωνίες αποκλιμάκωσης που προωθούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αφήνουν ανεπίλυτα τα βασικά προβλήματα στο Κοσσυφοπέδιο. Η διαμεσολάβηση της ΕΕ δεν αποδίδει τους απαραίτητους καρπούς, γεγονός που δίνει στην Πρίστινα την ευκαιρία να οικοδομήσει μια αντισερβική πορεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ukraine run by ‘f****d up people’ – US military group chief

https://rumble.com/v22l338-ukraine-run-by-fd-up-people-us-military-group-chief.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι η Σερβία δεν θα αφεθεί να κάνει στο Κόσοβο ο,τι έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία. Η Δύση διπλαρωσε και τα δύο μέρη για να προλάβει εξελίξεις αλά ου-κρανία.

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...