18/5/23

Με τον Ζώη

 

Σε αναζήτηση Αρχηγού του Γένους

 

Ο ιδρυτής της Παράταξης των Φιλογενών, ήταν ο Εθνάρχης Ιωάννης Καποδίστριας. Εκείνος  εισήγαγε στην ελληνική πολιτική και την ελληνική γλώσσα και τον Πατριωτισμό. 

 Οι Φίλοι του Γένους είναι η Πατριωτική Παράταξη .Μετά την Δολοφονία του Καποδίστρια, ο ηγέτης της παράταξης των «Ναπαίων ήταν ο Κολοκοτρώνης. Αυτή η παράταξη απέκτησε ξανά Αρχηγό το 1865. 

Ιδρυτής του  Εθνικού Κόμματος , ήταν ο Αλέξανδρός Κουμουνδούρος, που δημιούργησε το πλειοψηφικό ρεύμα των εθνικοφρόνων. 26 χρονών, το 1841, ο Αλέξανδρός Κουμουνδούρος σαν εθνικιστής έσπευσε να πολεμήσει στην επαναστατημένη Κρήτη, σαν αρχηγός του σώματος των Λακώνων, εθελοντών.

Η παράταξη του Κουμουνδούρου, βρέθηκε  στη αντιπολίτευση από το 1883 απόταν πέθανε ο Κουμουνδούρος και δεν απέκτησε ξανά ηγέτη μέχρι σήμερα.

 Ο Ιωάννης Μεταξάς θήτευσε ηγέτης από τον Οκτώβριο του 40 μέχρι τον Θάνατό του. Για 94 ημέρες. 

Το προσπάθησαν, ανεπιτυχώς ο  Γεώργιος Γρίβας, ο Διγενής, ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Μαύρος Καβαλάρης,  ο Ναπολέοντας Ζέρβας , ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, και ο Στυλιανός Γονατάς.

 Το επεχείρησε το Καλοκαίρι του 1973 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με την εκθρόνιση των Γλυξμπουργκ  αλλά σε βρέθηκε σε 90 ημέρες σιδηροδέσμιος.

 Η παράταξη των Φίλων του Γένους, των πραγματικών Πατριωτών, των  Εθνικοφρόνων, δεν είναι οι «εθνικοσοσιαλιστές», δεν είναι οι «βασιλόφρονες», δεν είναι οι «Εθνικιστές» δεν είναι οι «Χουντικοί» και δεν είναι οι πράκτορες των Άγγλων, και οι δολοφόνοι του Καποδίστρια.

Ο Εθνικόφρων δεν προσδιορίζεται από τη στάση του απέναντι στα Ανάκτορα ή την 21η Απριλίου, ή τον Χίτλερ. 

Το Κίνημα 21  είναι μια νεα ευκαιρία  να εκφραστεί ενιαία ο χώρος των Εθνικοφρόνων και να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα όπως την εποχή του Καποδίστρια και του Κουμουνδούρου . 

Και η Ελπίδα μας λέγεται Ζώης Μπέχλης.

Σπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...