22/5/23

Τα τρία φονικά σσυνδεδεμένα με την 22α Μαΐου

1825. Μπράβοι τους Συμμορίας των Πρακτόρων της Αγγλίας, Μαυροκορδάτου-Τρικούπη- Κουντουριώτηδων δολοφόνησαν την Φιλογενή και πατριώτισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική δολοφονία. 

1963. 24 ημέρες μετά την συνέντευξη του, στις βρετανικές εφημερίδες, όπου δήλωσε ότι η Φρειδερίκη κυβερνά την Ελλάδα χτυπήθηκε στην Θεσσαλονίκη ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης, από την παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα». Υπέκυψε πέντε μέρες αργότερα. Η«Καρφίτσα» είχε συγκροτηθεί μερικές ημέρες πριν για την ασφάλεια της επίσκεψης Ντε Γκώλ. Η εντολή ήταν της Φρειδερίκης. «Μα δεν υπάρχει κάποιος να με απαλλάξει από αυτόν τον άνθρωπο». 

 1967. Στην ακτή Γεννάδι της Ρόδου, βρέθηκε το πτώμα του Νικηφόρου Μανδηλαρά. Ηταν συνηγόρος υπεράσπισης στη δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα», και γνώριζε ότι το «κλιμάκιο» της Κεντρικής Υπηρεσίας τον είχε προγράψει. Από τις 21 Απριλίου κρυβόταν .Στις 17 Μαΐου είχε επιβιβαστεί κρυφά στο πλοίο RITA-V στον Πειραιά, με σκοπό να διαφύγει στην Κύπρο. Πέντε ημέρες αργότερα όμως ψαράδες βρήκαν το πτώμα του Πιθανή ημέρα θανάτου η 18η Μαΐου. -

Δεν υπάρχουν σχόλια: