17/5/23

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή πέντε αμερικανικών εκτοξευτών του συστήματος αεράμυνας Patriot

ΜΟΣΧΑ, 17 Μαΐου. /TASS/. Στις 16 Μαΐου,  υπερηχητικός πύραυλος ¨Κινζάλ" κατέστρεψε πέντε εκτοξευτές και ραντάρ του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος "Πάριοτ"  στο Κίεβο. 
Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Σύμφωνα με  επιβεβαιωμένα στοιχεία, στις 16 Μαΐου, ως αποτέλεσμα επίθεσης από το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα "Κινζάλ"  στην πόλη του Κιέβου, χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς ένας πολυλειτουργικός σταθμός ραντάρ, καθώς και πέντε εκτοξευτές του αμερικανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot ».

 Ο απόστρατος συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, σχολίασε: «Οι Ρώσοι γνωρίζουν ακριβώς τη θέση όλων των νεοαφιχθέντων όπλων, και τους τόπους συγκέντρωσης των τεθωρακισμένων οχημάτων από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία  και τα καταστρέφουν πολύ πριν φτάσουν στο πεδίο της μάχης».
«Σχεδόν όλες οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις χθες και σήμερα  έπεσαν σε αποθήκες πυρομαχικών με νέα δυτικά όπλα. Οι θέσεις των πυραύλων Storm Shadow και των συστημάτων πυραυλικής άμυνας Patriot χτυπήθηκαν. Η Μόσχα επιδιώκει να αποδυναμώσει την αεράμυνα του Κιέβου και να ανοίξει τους ουρανούς σε πιο εντατικές αεροπορικές επιθεσεις», κατέληξε ο ΜακΓκρέγκορ, που εξήρε τη δουλειά των ρωσικών  υπηρεσιών πληροφοριών.

Το Αρτεμόφσκ θα καταληφθεί

Ο σύμβουλος του επικεφαλής της ΛΔ Ντόνετσκ Γιάν Γκάγκιν, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση στις πλευρές του Αρτεμόφσκ έχει σταθεροποιηθεί, και οι «μουσικοί» προελαύνουν στις δυτικές συνοικίες της πόλης. «Η κατάσταση στις πλευρές έχει σταθεροποιηθεί», τόνισε. Σύμφωνα με τον Γκάγκιν , οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Αρτεμόφσκ .Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κινούνται στα περίχωρα της πόλης. 
 "Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι προφανές . Το Αρτεμόφσκ θα καταληφθεί",είπε.

Οι Μαχητές της "Βάγκνερ" σχεδόν εκκαθάρισαν τις δυτικές συνοικίες του Αρτεμόφσκ , ανέφερε το RIA Novosti. 
 Οι πιο αιματηρές μάχες λαμβάνουν χώρα στη διασταύρωση των οδών Τσαϊκόφσκι και Γιουμπιλέϊνα. 
Αυτή η λεγόμενη "Φωλιά" είναι μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.  Η τελευταία στην πόλη. 
 Οι Ουκρανοί στρατιώτες προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, ενώ το ρωσικό  πυροβολικό εργάζεται εντατικάά. 
 Νωρίτερα, ο  Γιεβγκένι Πριγκόζιν  δήλωσε ότι οι μονάδες της Βάγκνερ στις 16 Μαΐου προχώρησαν άλλα 200 μέτρα στο Αρτεμόφσκ  και κατέλαβαν μέχρι τωρα συνολική έκταση 113 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ο Γούναρης έλεγε την πρώτη Μαϊου ότι ο Στράτος παρανόμως δέχθηκε την εντολή. Ο Στράτος για μια ακόμη φορά αποφάσιε να καυαθέσει την εντολή, για ν απάνε όλοι μαζί στο Απόσπασμα

  Το σχόλιο του Ριζοσπάτη Η παρέμβαση των Ιουδαίων μπολσεβίκων στον Ισλαμικό Κόσμο Και η "αγανάκτηση" στο Λονδίνο για τις σφαγές  ...