25/6/23

Ο Πούτιν συγχώρεσε τον Προδότη Πριγκόζιν λόγω εβραϊκής καταγωγής

Η Washington Post έγραψε  ότι "οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ γνώριζαν από τα μέσα Ιουνίου ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σχεδίαζε εξέγερση στη Ρωσία".  

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η δίωξη  εναντίον του Πριγκόζιν θα μπεί στο αρχείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επιχειρηματίας θα εγκαταλείψει τη Ρωσία και θα πάει στη Λευκορωσία. Ο Πριγκόζιν θα μπορέσει να πάει στη Λευκορωσία υπό την προσωπική εγγύηση του Πούτιν, σημείωσε ο Πεσκόφ που τόνισε ότι ο αρχηγός του κράτους έδωσε τον λόγο του.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας πρόσθεσε ότι τα μέλη της Wagner PMC που ενεπλάκησαν  στα γεγονότα της 24ης Ιουνίου δεν θα αντιμετωπίσουν διώξεις.

Λίγο πριν από αυτό, ο υποδιοικητής   της Ρωσικής Φρουράς για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Χαντακόφσκι , δήλωσε ότι η ηγεσία της Βάγκνερ  PMC σχεδίαζε να καταλάβει το Κρασνοντάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους απλούς Βαγκνερικούς δεν ήταν μυημένοι στα σχέδια της διοίκησης. Ο Χαντακόφσκι πρόσθεσε ότι τους είπαν για μεταφορά στην υπεράσπιση της περιοχής Μπελγκοροντ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...