28/12/23

Ο Μεντβέντεφ κατονόμασε τους στόχους της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Οδησσός, Ντνιπροπετρόφσκ, Χάρκοβο, Νικολάγιεφ, και το Κίεβο


 ΜΟΣΧΑ, 28 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. 

Η Οδησσός, το Ντνιπροπετρόφσκ, το Χάρκοβο, το Νικολάγιεφ, και ο Κίεβο που σημειώνονται στον χάρτη  με κίτρινο και μπλε χρώμα είναι ρωσικές πόλεις, όπως και πολλές άλλες προσωρινά κατεχόμενες πόλεις, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο RIA Novosti.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι δυνατές διαπραγματεύσεις το 2024 είπε ότι η  ρωσική ειδική επιχείρηση θα συνεχιστεί το 2024, και ο στόχος της θα παραμείνει ο αφοπλισμός των ουκρανικών στρατευμάτων και η απόρριψη της ιδεολογίας του νεοναζισμού από το σημερινό ουκρανικό κράτος,.

«Τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις το 2024; Όλα είναι προφανή. Η ειδική επιχείρηση θα συνεχιστεί, στόχος της θα παραμείνει ο αφοπλισμός των ουκρανικών στρατευμάτων και η απόρριψη της ιδεολογίας του νεοναζισμού από το σημερινό ουκρανικό κράτος», είπε και τόνισε: « Οι πιο σημαντικοί και αναπόφευκτοι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν  θα επιτευχθούν».  

Στις 14 Δεκεμβρίου στην  μεγάλη συνέντευξη Τύπου για τον ετήσιο απολογισμό του Προέδρου ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι  η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη.

«Ως αποτέλεσμα των ρωσοτουρκικών πολέμων, ολόκληρη η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας απελευθερώθηκε από την Οθωμανική κατοχή   και παραχωρήθηκε στη Ρωσία. Τι σχέση έχει η Ουκρανία με αυτό; Ούτε η Κριμαία ούτε η περιοχή του Ευξείνου Πόντου έχουν καμία σχέση με αυτό. Η Οδησσός, είναι μια ρωσική πόλη. Αυτό το γνωρίζουμε. Όλοι το γνωρίζουν καλά αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος.

Και υπενθύμισε ότι τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας ήταν πάντα φιλορωσικά, επειδή αυτά είναι ιστορικά ρωσικά εδάφη. Όταν σχηματίστηκε η ΕΣΣΔ, ο Λένιν «παρέδωσε τα πάντα στην Ουκρανία» και όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η Ρωσία συμβιβάστηκε με αυτό και ήταν έτοιμη να ζήσει με τα τετελεσμένα .Οι κάτοικοι αυτών των εδαφών ψήφιζαν πάντα εκείνους που διαδήλωναν  φιλορωσικά αισθήματα, αλλά μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, κατέστη σαφές ότι η Ρωσία δεν θα ξεγελαστεί να οικοδομήσει κανονικές σχέσεις με την Ουκρανία, κατέληξε ο πρόεδρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

13/24 Ιουνίου. Η Επέτειος του Μαρτυρίου του Ρήγα στο Βελιγράδι πριν από 226 χρόνια και το μνημόσυνο για την Ρήγα και τους επτά εθνομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα που οργάνωσα το 1998 στα 200 χρόνια από την εκτέλεση τους

Όταν εκτελέστηκαν ο Ρήγας και οι επτά «μαθητές» του, στο Βελιγράδι, στον πύργο Νεμπόϊσα, το Ημερολόγιο στο Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, ...