\
Δελτίο των 11: 8 Ιουλίου, 1965. Το Πραξικόπημα της Ιντέλιζενς Σέρβις . Η Προδοσία και η ΑΠΟΣΤΑCia του ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ (deltio11.blogspot.com))
μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν ήθελε να λύση την κρίση προς όφελός του, με ηττα των Ανακτόρων.
Ο Παπανδρέου έπρεπε να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή Χοϊδά και να ζητήσει από τον ρυθμιστή του Πολιτεύματος να του εκθέσει δημόσια τα συγκεκριμένα μέτρα που θεωρούσε αναγκαία για να λειτουργήσει το Κράτος Δικαίου και φυσικά έπρεπε να αρνηθεί την πρόσκληση να πάει στην Κέρκυρα.
Ο Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της πλειοψηφίας είχε την υποχρέωση να ζητήσει από τους βουλευτές του να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του Γαρουφαλιά και την άσκηση δίωξης κατά του Γαρουφαλιά βάση του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών , για τα αδικήματα της Στάσης και της Απείθειας και της παράβασης του ΑΝ 509, και να ζητήσει με βάσει το 114 του συντάγματος από τους αξιωματικούς και τους οπλίτες στο Υπουργείο Αμύνης να μην του επιτρέψουν την είσοδο και να τον συλλάβουν εάν εμφανιστεί.
Ο Παπανδρέου διέθετε και το όπλο του προϋπολογισμού και μπορούσε να μειώσει πάραυτα την βασιλική χορηγία με εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και φυσικά έπρεπε να θέσει το ζήτημα της ακύρωσης των Νόθων δημοψηφισμάτων του 1935 και του 1946 και της οργάνωσης με διεθνή εποπτεία ενός επαναληπτικού δημοψηφίσματος για το Πολίτευμα.
ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
1 σχόλιο:
Ο Γιώργος δεν ήταν Αντρέας. Μόνο ο Αντρέας θα μπορούσε να κάνει -κάποια- απ αυτά που είπες...
Δημοσίευση σχολίου