7/7/24

Οι Ρώσοι μέτρησαν 755 πτώματσ Ουκρανών στα δυο χωριά της ΛΔ Ντόνετσκ που απελευθερώθηκαν σήμερα

 


Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πήραν σήμερα τον έλεγχο των «Οικισμών» «Τσίγκαρι» κσι «Σόκολ» στη ΛΔ Ντόνετσκ. Στο Τσίγκαρι αναφέρθηκε ότι καταμετρήθηκαν 340 πώματα και καταστράφηκαν έναν άρμα μάχης, ένα αμερικανικής κατασκευής όχημα μάχης πεζικού Bradley, δύο αυτοκίνητα, ένα οβιδοβόλο M77 155 mm, τρία οβιδοβόλα Msta-B 152 mm, ένα οβιδοβόλο D-30 122 mm και ένα πυροβόλο M119 105 mm . 
Στον Οικισμό Σόκολ καταμετρήθηκαν «έως και 415 πτώματα», ενώ καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, Bradleys, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Paladin και ενα αντιαρματικό πυροβόλο Rapier

 

Ο ρωσικός στρατός ύψωσε σήμερα τη σημαία στο Κέντρο του Σπίρνε. Στο Μέτωπο του Χάρκοβο, η ένταση των εχθροπραξιών παραμένει υψηλή. Στο Βοβτσάνσκ , συνεχίζονται οι μάχες για ένα μπλοκ πολυώροφων κτιρίων και στην περιοχή του εργοστασίου αδρανών υλικών . Στο μέτωπο Κουπιάνκ-Λύμαν  οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προχώρησαν σε ένα τμήμα πλάτους 3 χιλιομέτρων σε βάθος 3.5 χιλιομέτρων, εισερχόμενες στο χωριό Πεσάνογιε  από τα νοτιοανατολικά. Ανατολικά της Στελμάχιβκα το μέτωπο δεν έχει μετακινηθεί σήμερα. Ανατολικά της Μακίεβκα, τα ρωσικά στρατεύματα ( 488ο και 254ο Συντάγματος της 144ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας  τυφεκιοφόρων) έχουν αναπτυχθεί  κατά μήκος της δασικής ζώνης και συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση του οικισμού. (Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ρώσοι βρίσκονται μέσα στην Μακίεβκα).

Στο μέτωπο του Τσασόβ Γιαρ στα  βόρεια της μικροπεριοχής «Κανάλ»,  οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  προχώρησαν σε βάθος 900 μέτρων στο έδαφος της οδού Ορλόφ  σε ένα τμήμα πλάτους έως 1,5  χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: