8/7/24

8 Ιουλίου 1997. Η Προδοσία της Μαδρίτης.

Η «εκσυγχρονιστική» Αθηναϊκή Ψωροελίτ, έχει δεσμευτεί από τη «μαύρη Τρίτη» της 8ης Ιουλίου 1997 να σέβεται «τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία διεκδικεί ο Ερντογάν. 
Ολες οι Τουρκικές διεκδικήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προδοτικού πρωτοκόλλου της Μαδρίτης και των ΜΟΕ που ακολούθησαν.

 


Ο ιουδαίος «Κώστας Σημίτης» και ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπέγραψαν σαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τη συμφωνία έξι σημείων, που την συνέταξε η Ολμπράϊτ , με σκοπό «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες». 

 Η «Συμφωνία της Μαδρίτης» με την οποία ο Αβρούρι αναγνώρισε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο εξακολουθεί να ισχύει μας δεσμεύει τις ελληνικές κυβερνήσεις. 

Ο Σημίτης, με τη προδοτική Συμφωνία της Μαδρίτης , που του υπαγόρευσαν οι Αμερικανοί αναγνώρισε, « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της», 
Ο Σημίτης δεσμεύτηκε, «για τη διευθέτηση των διαφορών, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης», και για «συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας».

 Το "Τζέρτζελο", που γίνεται καμιά φορά στο Αιγαίο,   οφείλεται επομένως στο ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν σέβεται « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», και αυτό το αποδεχεται η Αθήνα αφού ουδέποτε δεν θεώρησε ότι η Συμφωνία της Μαδρίτης έχει καταγγελθεί μονομερώς από την Τουρκία, και ποτέ η Αθήνα δεν είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί παραβιάζει την Συμφωνία της Μαδρίτης.
Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν

-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.
 -Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας. 
-Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. -Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. 
 -Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, -Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας». 

Η Συμφωνία της Μαδρίτης, ήταν μια διμερής συμφωνία με εγγυητές του Αμερικανούς. 

 Αυτό που σηματοδότησε την αλλαγή της πολιτικής της Ελλάδος από τον κ. Σημίτη, ήταν το 4ο σημείο , με την αναγνώριση των «θεμιτών, (legitimate), ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας, με τα οποία έγινε αποδεκτή διεθνώς η διακήρυξη ως αιτίας πολέμου, από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν προσδιορίστηκαν και επομένως η Τουρκία μπορεί να επικαλείται όποτε και όπως θέλει έναντι της Ελλάδας το ζωτικό της «Συμφέρον».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μετά από κάθε προδοσία και καταστροφή οι προδότες ψηφίζονται πανηγυρικά και φτάνουν να χαρακτηρίζονται "εθνάρχες", ο δύσμοιρος ραγιάς του μισθού βολεύεται πάρα πολύ με το σκεπτικό π.χ. "πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα χωρίς μνημόνια" αλλιώς θα πρέπει να αποδεχθεί πόσο δειλός και παρηκμασμένος μαλάκας είναι

Ανώνυμος είπε...

Αφού μας έκαναν τέτοια ατιμία οι Αμερικανοί, δεν θα μπορούσαμε να τους το ανταποδώσουμε με κάποιο τρόπο;;;
Π.χ. θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε μία λωρίδα στο Άγιο Όρος, στη Ρωσία, με διέξοδο στη θάλασσα, ή κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου και να υπογράφαμε ότι θα σεβόμαστε τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας στο Αιγαίο.
Δεν θα είχε ενδιαφέρον;;;
Μη μου πει κανείς ότι θα παραχωρήσουμε εθνικό έδαφος γιατί αυτό το κάνουμε ήδη σε εκτεταμένο βαθμό με τις ελληνοποιήσεις και την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.