4/7/24

Η ΤΚ9 Κλιματική Αλλαγή

4 Ιουλίου 1911.  Κύμα καύσωνα, στα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών με 41 βαθμούς Κελσίου. Πέθαιναν 380 άτομα. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης μετρήθηκαν 146 θάνατοι. 

 4 Ιουλίου 1994. Καύσωνας στην Ισπανία .
Στη Μούρθια, το θερμόμετρο έδειξε 47,2 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, που είναι η μέγιστη θερμοκρασία, που έχει καταγραφεί στις πόλεις της Ισπανίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δεις τι θερμοκρασίες πιάνει στον Άλιμο και πέριξ από τότε που έκοψαν τους πανύψηλους ευκάλυπτους του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά για να κάνουν το κωλοχανειο των 15 λεπτών του Ελληνικού, να δω τι σκατά θα φτιάξουν και τι υβριδικά δέντρα θα βάλουν, ο ουρανοξύστης ελπιζω να πέσει σαν τον Πύργο της Βαβέλ και να εγκαταλειφθεί το μέρος ως καταραμένο και στοιχειωμένο....ο εφιάλτης κάθε υλιστή...

Στην Ουάσιγκτον χάρηκαν με τον "μεταρρυθμιστή" Παζεσχιάν αλλά στην Μόσχα όχι και τόσο. Ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε ότι η πολιτική της Τεχεράνης στις σχέσεις με τη Μόσχα θα παραμείνει αμετάβλητη.

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Μασούντ Πεζεσκιάν για την εκλογή του ως νέου προέδρου του Ιράν.  Το κείμενο , δημοσιεύθηκε ...