17/7/24

Η Εκτέλεση του Τσάρου Νικολάου από τους Λαντινόπουλους (aka Ιουδαίους)


Την 1η/14 Αυγούστου 1917, στις 06:10 π.μ., ένα τρένο με μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας και τους υπηρέτες του με την ένδειξη «Ιαπωνική Αποστολή Ερυθρού Σταυρού» αναχώρησε από το Τσαρκσκόγιε Σέλο (από το σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξανδρόβσκαγια).
 

Στις 4 (17)Αυγούστου 1917 το τρένο έφθασε στο Τιουμέν. 
Με τρία Ατόμπλοια μεταφέρθηκαν το βράδυ της 6ης /19ηςΑυγούστου 1917 στο Τομπόλσκ . 

 Ο Νικόλαος και η οικογένειά του έζησαν για αρκετές ημέρες στο ατμόπλοιο «Ρωσία», περιμένοντας την επισκευή του πρώην σπίτιού του Γενικού Κυβερνήτη. 

Στις 11/24 Αυγούστου 1917, μετακόμισαν στο σπίτι. 

Στις αρχές Απριλίου 1918, το Προεδρείο της Πανρωσικής Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (VTsIK) ενέκρινε τη μεταφορά των Ρομανώφ στη Μόσχα με σκοπό τη διεξαγωγή δίκης για αυτούς, αλλά, στα τέλη Απριλίου του 1918, με απόφαση των "Πολύ Υψηλά",  οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Αικατερίνεμπουργκ, όπου επιτάχθηκε ιδιωτική κατοικία του εμπόρου Ιπάτιεφ, για να φιλοξενήσει τους Ρομάνοφ.

 Εκεί, μαζί τους, ζούσαν πέντε άτομα του προσωπικού: Ο γιατρός Μπότκιν, ο υπηρετης Τρούπε, η Καμαριερα Ντεμίντοφ, ο Μάγειρας Χαριτόνοφ και ο βηθός μάγειρα Σέντεφ. 

 Φρούραρχος στο σπίτι του Ιπάτιεφ ήταν ο πλωτάρχης Αβντέεφ  
που διοικούσε την φρουρά . Ήταν ένας μέθυσος. Βίαιος και στενόμυαλος. 

Ο διοικητής και άλλοι δέκα «τσεκίστες» έμεναν στον ίδιο όροφο με την βασιλική οικογένεια .Οι κρατούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να αφήνουν τις πόρτες των δωματίων του ανοιχτές. 

Τον Ιούνιο, η φρουρά άλλαξε με επικεφαλής τον Εβραίο Γιάκοβ Γιουρόβσκι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Σοβιέτ των Ουραλίων και μέλος της ηγεσίας της Τσεκά. Και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιάκοβ Μοϊσέβιτς Σβερντλόφ .

Οι άλλοι Τσεκίστες της Φρουράς ήσαν αλλοδαποί μπολσεβίκοι. Αυστριακοί, Φιλανδοί Ούγγροι, Λετονοί, Πολλοί από αυτούς ήσαν επίσης Εβραίοι. 

Ο Γιουρόβσκι έλαβε οδηγίες από τον Σβερντλόφ στις 21 Ιουνίου 1918 σχετικά με τις προετοιμασίες για μελλοντική εκτέλεση. 
Λίγες μέρες πριν την εκτέλεση έλαβε τηλεγράφημα πού έλεγε: 
«Μας θορύβησε η προέλαση του Λευκού Στρατού. Πληροφορηθήκαμε για την απειλή που συνιστούν οι Τσεχοσλοβάκοι ληστές στην Κόκκινη Πρωτεύουσα των Ουραλίων και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Εστεμμένος δολοφόνος, θα μπορούσε να ξεφύγει από την ποινή του λαού, η Εκτελεστική Επιτροπή, εκτελώντας τη βούληση του λαού, αποφάσισε να εκτελεστεί ο Τσαρος Νίκολας Ρομάνοφ, που ειναι ένοχος για αμέτρητα εγκλήματα». 

 Τις επόμενες ημέρες, ο Γιουρόβσκι και ο υπαρχηγός του, Ερμάκοφ,εξέτασαν το έδαφος δεκαοκτώ χιλιόμετρα από την πόλη, προκειμένου να βρουν ένα μέρος αρκετά διακριτικό ώστε να θάψει τα πτώματα και να κρατήσει τον τόπο ταφής μυστικό. 

Στις 16 Ιουλίου, ο Γιουρόβσκι έλαβε την άδεια από τον Σβερντλόφ από τη Μόσχα για να εκτελέσει όλη την οικογένεια.

Το υπόγειο του θανάτου σε φωτογραφία του 1919

Τα ξημερώματα 17ης Ιουλίου 1918, ο Νικόλαος Β', η Αλεξάνδρα Φιοντόροβνα, τα παιδιά τους, ο Δρ Μπότκιν και οι τρεις υπηρέτες (εκτός από τον μάγειρα Σέντνεφ εκτελέστηκαν στην έπαυλη του Ιπάτιεφ στο Αικατερίνμπουργκ. 

 Μετά τα μεσάνυχτα, της 16ης Ιουλίου, ο Γιουρόβσκι ζήτησε από τους Ρομανόφ και τους υπηρέτες τους (Γεβγκένι Μπότκιν, Άννα Ντεμίντοβα, Ιβάν Καριτόνοφ και Αλόις Τρούπ) να προετοιμαστούν για να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο μέρος. 
Όλοι κατέβηκαν τις εσωτερικές σκάλες στο υπόγειο. 
Ο πρώην Τσαρος κρατούσε τον γιο του στην αγκαλιά του. Υπήρχαν δύο καρέκλες, όπου καθόταν ο αυτοκράτορας και η αυτοκράτειρα, ο Αλέξιος ήταν στην αγκαλιά του πατέρα του, η μεγάλη Δούκισσα και οι υπηρέτες τους στέκονταν δίπλα στο αυτοκρατορικό ζευγάρι. 
 Ο Γιουρόφσκι, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο να πάρει μια κάμερα για να αποδείξει την καλή τους υγεία στη Μόσχα, πήγε να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της σφαγής και στη συνέχεια άνοιξε τη διπλή πόρτα όπου ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα .
Οι δώδεκα άνδρες παρατάχθηκαν σε τρεις σειρές. Είχαν περίστροφα. Έξω, από το σπίτι, ο οδηγός του φορτηγού έβαλε μπρός τη μηχανή για να καλύψει τον ήχο των πυροβόλων.
Ο Γιουρόφσκι έβγαλε μια εφημερίδα από την τσέπη του και άρχισε να την διαβάζει γρήγορα:
 «Επειδή οι γονείς σας συνεχίζουν την επίθεσή τους εναντίον της Σοβιετικής Ρωσίας, η Εκτελεστική Επιτροπή των Ουραλίων εξέδωσε το διάταγμα για να σας εκτελεσει». 

Οι πυροβολισμοί άρχισαν  αμέσως χωρίς διαταγή Πύρ.
 Πύρ κατα βούληση.
Οι περισσότεροι στόχευαν τον Τσάρο. 
Το σοκ των πολλαπλών σφαιρών τον σκότωσαν ακαριαία. 
Η Αυτοκράτειρα και η Μεγάλη Δούκισσα Όλγα πρόλαβαν να κάνουν το σταυρό τους. Ο Τσάρεβιτς είχε επιζήσει και Γιουρόβσκι τον εκτέλεσε με δυο σφαίρες στο κεφάλι. 
Τα θύματα ήταν έντεκα . 
Ο Νικόλαος Β', η σύζυγός του Αλεξάνδρα Φεντορόβνα, οι τέσσερις κόρες τους Όλγα, Τατιάνα, Μαρία και Αναστασία,ο γιος του Αλέξης,ο οικογενειακός γιατρός Γεβγκένι Μπότκιν,η υπηρέτρια Άννα Ντεμίντοβα, ο Αλεξέι Τρούπ και ο μάγειρας Ιβάν Χαρτιτόνοφ.

Τη διαταγή εκτέλεσης έδωσε ο ιουδαίος Γιάκοβ Μοϊσέβιτς Σβερντλόφ στις 21 Ιουνίου 1918 και την έφερε εις πέρας ο Ιουδαίος Γιάκοβ Γιουρόφσκι. 
Από τα επτά μέλη του Αλίτ Μπιρό , που κυβερνούσε τη Ρωσία ο Γκιρς Γιάνκελεβιτς Μπριλιάντ , ο Χιρστς Απφελμπάουμ , ο Λεβ Ρόζενφελντ και Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστέιν ήσαν Χαλδαιο-Ιουδαίοι. Λαντινόπουλοι. 
 Οι Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ και Αντρέι Σεργκέγιεβιτς Μπουμπνόφ, είχαν χαλδαιο-ιουδαικό DNA. Οι εξι στους επτά.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα εσύ το ήξερες ότι τη διαταγή για την κατεδάφιση της οικίας Ιπατίεφ το 1977 την έδωσε ο Γιέλτσιν;