1/7/24

Η Λε Πεν βλέπει την αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών και ο Μακρόν που καλεί σε «μεγάλη ενότητα» στον, κατά της ακροδεξιάς, επιδιώκει την «ακυβερνησία» και το Χάος που θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές. Η Νίκη του «Συναγερμού» στη Γαλλία θα κριθεί σε «λεπτομέρειες», όπως, η αντιπάθεια των κατά τόπους Αριστερών για τους Φιλέλεδες και ο αντικομουνισμός κάποιων (κατά τα τόπους) κεντροδεξιών.


 

Ο «Εθνικός Συναγερμός» της κας Λε Πεν στο πρώτο Γύρο εξέλεξε 39 βουλευτές. Μεταξύ αυτών και η κ. Λε Πεν που έλαβε στο «Hénin-Beaumont» 58%. 

Στον δεύτερο γύρο, ο «Εθνικός Συναγερμός», θα είναι παρών σε 444 έδρες. Από αυτές, σε 259 βρίσκεται στην πρώτη θέση. 

Το Ομοφυλοφιλικό Μέτωπο «Μπουργκίνι» στον πρώτο γύρο εξέλεξε 31. Στον δεύτερο Γύρο ξεκινάει από την πρώτη θέση σε 127. 

Ο Μακρόν εξέλεξε μόνο 2 στον πρώτο Γύρο και οι υποψήφιοι του ήρθαν πρώτοι σε 68 Περιφέρειες. Στις 32 είναι μονομαχία με τον Συναγερμό, όπου ελπίζει στις ψήφους το Μελανσόν. 

Οι Ρεπουμπλικανοί ήρθαν πρώτοι σε 20 περιφέρειες. Σε 46 έδρες στον δεύτερο Γύρο πέρασαν οι Υποψήφιοι του Μελανσόν, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι υποψήφιοι της Λε Πεν.

Η συμμετοχή ήταν 66.7%. 

Το αποτέλεσμα του Δευτέρου Γύρου, δεν θα προκύψει από αφαιρέσεις- προσθέσεις και πολιτικά μαγειρέματα. 

Οι «Γκαλοπατζήδες» ξέρουν ότι το εκλογικό Σώμα του δεύτερου Γύρου δεν θα είναι το ίδιο με αυτό του πρώτου

Στην Κάλπη δεν θα πάνε τα 32 εκ. του Πρώτου Γύρου.

Οι «δεξιοί» Ρεπουμπλικάνοι είτε δεν ψηφίζουν «Μπουργκίνι»,  είτε θα ψηφίσουν για τον «Εθνικό Συναγερμό» στις έδρες που αναμετρώνται ο «Συναγερμός με το «Μπουργκίνι». 

Από τους «Μακρονιστές» το 30% δεν θα πάει να ψηφίσει στις 333 περιφέρειες που αποκλείστηκαν μετά τον πρώτο γύρο. Ένα 20% είπε στους δημοσκόπους ότι θα προτιμούσαν έναν «ακροδεξιό» βουλευτή από έναν κομμουνιστή ή από έναν μουσουλμάνο.

 Σε εκλογικές περιφέρειες όπου δεν υπάρχει υποψήφιος της «Αναγέννησης» στον δεύτερο γύρο, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Bruno Le Maire, κάλεσε τους «Μακρονιστές» να ψηφίσουν για «έναν εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος ή των Πρασίνων» αποκλείοντας τους υποψηφίους του Μελανσόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: