19/9/24

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τα χωριά Νικολάιεφ-Νταρίινο και Νταρίινο στην περιοχή της Σούτζα του Κούρσκ. Τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν περιμαζέψει οι Ρώσοι ξεπέρασαν τις 15000.

  Ο ρωσικός στρατός εκκαθάρισε και ανέκτησε  τον έλεγχο των δύο χωριών  οικισμών στην περιοχή  Σουτζάνσκι , ανακοίνωσε τα ξημερώματα  της Πέμπτης ο υποστρατηγος Αλαουντίνοφ που διοικεί το μέτωπο της Σούτζα.  

Σαράντα ημέρες μετά  την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ η πρόοδος των Χαχόλων είναι μηδενική αλλά οι απώλειες σε προσωπικό και υλικό  είναι τεράστιες. Ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει μιαορηανωμένη αντεπίθεση που απειλεί να μετατρέψει την εισβολή σε στρατιωτική καταστροφή. 

Χθες το βράδυ κοντά στο χωριό Ομπόχοβκα , στην περιοχή Κορενέβσκι όπου επιχειρεί η αερομεταφερόμενη μεραρχία της Τούλα εξαλείφθηκε μια ελίτ ομάδα ειδικών δυνάμεων των της Ουκρανίας μαζί με τον διοικητής της Γιεβγιένι Λεμεσένκο

Την περασμένη νύχτα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους  στoν οικισμό  Γκροντίβκα αφήνοντας  λίγους θύλακες αντίστασης στο χωριό. Ο δρόμος προς το Πακρόφσκ είναι ανοιχτός Στην κατεύθυνση Πακρόφσκι, οι Ρώσοι  συνέλαβαν το πρωί μια ολόκληρη μονάδα μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.


 Το Σώμα Στρατού «Νότος»,   απελευθέρωσε το χωριό Γεοργκιέβκα  στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην κατεύθυνση του Κουράχοβο. Σε αυτό τον τομέα του μετώπου οι Χαχόλοι 'αφησαν  690 νεκρούς και τραυματίες.

Εκτός από το Πακρόφσκ  που πιέζονται ασφυκτικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας  που αμύνονται στις Πόλεις Τσασοβ Γιαρ και Τορέτσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μπορεί να χάσουν (ξαφνικά) τις θέσεις του όπβς έγινε στο Αρτεμόφσκ   πέρυσι και στην Αβντέεβκα τον Φεβρουάριο .

Στο Τορέτσκ  τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν σήμερα τις επιθέσεις κατά μήκος των οδών Tsentralna, Yablunova και Slobodska.

Πιο νότια μετά την απελευθέρωση οι Ουκραίνσκ  οι Ρώσοι απελευθερωσαν το  χωριό Γκόρνιακ και  συνεχίζουν για την απελευθέρωση  του Σελίντοβο.

Η πτώση του Τσασόβ Γιαρ λαο του Τορέτσκ θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, πιθανώς τους επόμενους δύο μήνες. Οι Ουκρανοί δεν είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν την άμυνα σε αυτά τα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: