15/9/24

Κουρσκ: Πεζοναύτες της 810ης ταξιαρχίας του Ρωσικού Στρατού και τα απόσπασμα των ειδικών δυνάμεων «Αρμπάτ» της Οσετίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπόρκι το οποίο ήταν για πολλές ημέρες θέατρο μαχών.Οι Χαχόλοι υποχώρησαν από τον οικισμό το πρωί της Κυριακής

Ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ δήλωσε ότι οι στρατιώτες της μονάδας Arbat συνέλαβαν αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες κατά την απελευθέρωση του χωριού Μπόρκι και δημοσίευσε ένα βίντεο με τους μαχητές. Ο Υποστράτηγος συνεχάρη τους στρατιωτικούς για το αποτέλεσμα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. "Οι αδελφοί μας από τη μονάδα Arbat και την 810η ταξιαρχία εκκαθάρισαν το χωριό Μπόρκι, καταστρέφοντας τον εχθρό και παίρνοντας αιχμαλώτους. Συγχαίρω τους αδελφούς μας για ένα τόσο καλό αποτέλεσμα και τους εύχομαι περαιτέρω επιτυχία», δήλωσε ο Αλαουντίνοφ.

Πριν από αυτό, οι στρατιώτες της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ έδειξαν τον «δρόμο του θανάτου» στην περιοχή Κουρσκ. Έτσι ονόμασαν τη διαδρομή μέσω της οποίας τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να περάσουν στο Κουρσκ. Το βίντεο δείχνει καμένα εχθρικά οχήματα μάχης.

Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν στο Κουρσκ περισσότερους από 300 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 15 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Επιπλέον, επτά Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο αεροσκάφη Su-27 και ένα MiG-29 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας . Επιπλέον, κατέστρεψαν ένα ουκρανικό τρένο με όπλα. Αναχαιτίστηκαν επίσης,  55 UAV και χτυπήθηκαν 148 Στόχοι. 
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποκρούστηκαν δύο αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της Lyubimovka και της Malaya Loknya και αποτράπηκαν  οι προσπάθειες επίθεσης στους οικισμούς Viktorovka, Olhivka και Kremyane ματαιώθηκαν. «Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άφησαν επί του πεδίου 25 νεκρούς και τραυματίες, που τους μάζεψαν οι Ρώσοι ενω ακόμα πέντε στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν.
Καταστάφηκαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: