11/9/24

Συνεχίζεται ηεπίθεση των Ρώσων στο Κούρσκ. Ειναι χαρακτηριστικό ότι ενώ όλοι οι πολεμικοί ανταποκριτές αλλά και ο υποστράτηγοςε Αλαουντίνοφ μιλάνε για πολύ αίμα το ρωσικό Υπουργεί Άμυνας δεν αναφέρει αριθμούς γιατί η περισυλλογή των νεκρών στα απελευθερμενα χωριά και τους οικισμούς δεν έχει αρχίσει


 Στο μέτωπο του Κουρσκ,  η κατάσταση στην αριστερή πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει αλλάξει  σημαντικά.
 Οι Χαχόλοι εκδιώχθηκαν  από  δώδεκα χωριά μέχρι και την νύχτα  ενώ με το πρώτο φως απελευθερώθηκαν δύο ακόμη χωριά στην περιοχή του Κουρσκ και λίγο πριν Σεπτούχοβκα
Στα χωριά βρισκόταν σε εξέλιξη «στερεοποίηση και καθαρισμός». 
Το 51ο  Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών συνεχίζει την εκκαθάριση του Σνάγκοστ καταστρέφοντας και συλλαμβάνοντας πολλούς μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
Οι επιζώντες κατέφυγαν μαζικά στη Λιουμπίμοβκα όπου τους καταδιώκουν οι Ρώσοι και γίνονται μάχες. Οι Χαχόλοι υποχωρούν προς το Μπιάχοβο.  
Οι πεζοναύτες της 155ης ταξιαρχίας της Κριμαίας με το πρώτο φως εκκαθαρίζουν τις περιοχές Κορενέφσκι και Γκλουσκόφσκι. 
Οι Ρώσοι  επιτίθενται τώρα , κοντά στο Μπόρκι, το Πογκρέμπκι και τη Μαρτυνοβκα  , όπου «η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη».

 Ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ στον αέρα της Κρατικής Τηλεόρασης που τον ρώτησαν το πρωί είπε «λακωνικά».  «Από όσο γνωρίζω, τα παιδιά έχουν ήδη ανακαταλάβει αρκετούς οικισμούς. Ο εχθρός υπέστη πολύ βαριές απώλειες». 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 16 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε αρμάτων μάχης, τριών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, οκτώ τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, ένα πυροβόλο, δύο MLRS και 25 αυτοκινήτα.
Οι Μονάδες εκκαθάρισης των απελευθερωμένων οικισμών ανέφεραν την καταμέτρηση 380 πτωμάτων. Από τις 6 Αυγούστου, οι Ρώσοι έχουν περισυλέξει και συσκεβάσει 12.230 πτωματα Χαχολων και Μισιοφόρων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: