13/9/24

Οι Σίπταροι σκάβουν στα Ελληνικά εδάφη λένε την Φοινίκη αρχαία Ιλλυρική Πόλη

Τίρανα 13.09.2024 16:4 .Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αυλώνα ανακοίνωσε ότι έχει ξαναρχίσει τις ανασκαφές στη Φοινίκη .

Τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, το αλβανοϊταλικό πρόγραμμα μεταξύ του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των Τιράνων και του Πανεπιστημίου της Μπολόνια της Ιταλίας, ξανάρχισε τις αρχαιολογικές ανασκαφές στο Αρχαιολογικό Πάρκο Φοίνικα για 25η συνεχή χρονιά.

Οι ανασκαφές φέτος επικεντρώνονται σε δύο τομείς - στον τομέα της αγοράς, όπου οι ανασκαφές αποσκοπούν στην αποκάλυψη των κύριων κτιρίων και δρόμων της περιοχής, καθώς και στον τομέα πάνω από τη σκάλα του αρχαίου θεάτρου, όπου υποτίθεται ότι βρίσκονται τα ερείπια ενός θρησκευτικού μνημείου.

Όπως και πριν, οι ανασκαφές θα συνοδεύονται από μέτρα συντήρησης των ευρημάτων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αυλώνα.

Η αρχαία πόλη Φοινίκη βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Δελβίνου, σε λόφο δίπλα στο χωριό Φοινικη. Η Φοινίκη, γνωστή και ως Φοινίκη, είναι αρχαία Ελληνική  πόλη και πρωτεύουσα των Χαόνων. Εδώ υπογράφηκε και η Φοινικική Συνθήκη, η οποία έθεσε τέλος στον Α ́ Μακεδονικό Πόλεμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: