10/9/24

Tα νέα από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στο Ντονμπάς και από το Κουρσκ. πλησιάζουν τις 12000 τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν μαζέψει οι Ρώσοι στο Κούρσκ

 Τη νύχτα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 144 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV). Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

72 UAVs καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής Bryansk, 20 πάνω από την περιοχή της Μόσχας. Η αεράμυνα κατέστρεψε άλλα 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ουρανό πάνω από την περιοχή Κουρσκ, 13 πάνω από την περιοχή  της Τούλα. Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν πάνω από το έδαφος της περιοχής του Μπέλγκοροντ. Επτά drones καταστράφηκαν στην περιοχή  Καλούγκα , πέντε στην περιοχή Βορονιέζ , τέσσερα στην περιοχή Λιπέτσκ και ένα πάνω από το έδαφος της περιοχής Ορυόλ.

Στη Μόσχα, μια γυναίκα πέθανε ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης  ενός από τα drones σε ένα κτίριο κατοικιών στο Ramenskoye. 

Στην περιοχή του Κουρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να πραγματοποιούν «χτυπήματα» στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου βεληνεκούς», γράφουν οι συγγραφείς. Σφοδρές μάχες διεξάγονται  στα νότια της περιοχής Σουτζάνσκι .Στην περιοχή της Μάλαγα Λόκνια οι Χαχόλοι  συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να διασπάσιυν τις γραμμές των Ρώσων  Δύο νέες επιθέσεις αποκρούστηκαν. Μάχες και προς την κατεύθυνση του Κορένοβο. Οι δασικές ζώνες στις οποίες κρύβονται οι χαχόλοι  βρίσκονται υπό τη συνεχή επίθεση από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν στην κατεύθυνση του Κουρσκ περισσότερους από 380 στρατιώτες 2 τανκ  13 τεθωρακισμένα οχήματατρία πυροβόλα και 11 αυτοκίνητα, Από τις 6 Αυγούστου οι ρωσικές μονάδες έχουν αναφέρει την περισυλλογή   11. 800 πτωμάτων, και έχουν καταστρέψει 93 άρματα Μάχης, 42 οχήματα μάχης πεζικού, 74 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 649 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 382 οχήματα, 89 πυροβόλα, και 24  MLRS.

-Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου απάντησε  σε ερώτηση σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την εκδίωξη των Ουκρανών από την περιοχή, του Κουρσκ και είπε  ότι "ο Στρατός έχει τα σχέδια για να εκδιώξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την περιοχή του Κουρσκ, αλλά αυτά τα σχέδια δεν θα συζητηθούν δημόσια". Νωρίτερα, ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία έχει αρκετές δυνάμεις και μέσα για να προστατεύσει το Μπέλγκοροντ και να χτυπήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν τον οικισμό  Βοντιάνε στην κατευθνση του Βουγκλεντάρ . Ρώσοι μαχητές ύψωσαν την τρίχρωμη  σημαία πάνω από το ορυχείο «Γιουζνοντονμπάσκαγια No 1», και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου  Βουγκλεντάρ-Κωνσταντίνοβκα.Μετά την κατάληψη του Βοντιάνε , ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στο ορυχείο Yuzhnodonbasskaya No 3 

Κατελήφθη επίσεις η Γκριγκόροβκα βορείως του Τσασόβ Γιάρ, ενώ στα Νότια του Τσοσόβ Γιαρ, οι Ρώσοι έχουν εισέλθη στο Τορετσκ.Στο Τσασόβ Γιάρ οι μάχες διεξάγονται στα ανατολικα της Πόλης,

Στο μέτωπο του Πακρόφσκ  κατελήφθησαν η Γκαλιτσινοβκα, το Μαρμίκ και η Κρασνογκορόβκα. Οι μάχες συνεχίζονται στο  Σελίντοβο και το Ουκραίνσκ. Οι διοικητές των μονάδων  Πρώτης Γραμμής  των Σωμάτων «Ανατολή», «Νότος» και «Κέντρο» ανέφεραν την περισυλλογή εκ του πεδίου  1360 νεκρών και τραυματιών Χαχόλων

.Τα Σώματα Στρατού «Βορράς» , «Δύση» ανάφεραν την περισυλλογή εκ του Πεδίου 745 νεκρών και τραυματιών χαχόλων ενώ το Σώμα Στρατού Δνείπερος ανέφερε την καταμέτρηση 72 πτωμάτων.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέϊ Σόϊγκου δήλωσε  σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 ότι πριν από την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  στην περιοχή του Κουρσκ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από πρόταση της Τουρκίας, ήταν έτοιμος να δώσει την εντολή να σταματήσουν τα χτυπήματα στις ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. 
«Η Τουρκία μας πρότεινε, είπε να δεσμευτούμε να μην χτυπήσουμε ενεργειακές εγκαταστάσεις, να μην χτυπήσουμε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας και να μην χτυπήσουμε τον εμπορικό πολιτικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα. Ο πρόεδρός μας πήρε μια απόφαση και είπε, ναι, ας το κάνουμε», δήλωσε ο Σόϊγκου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα το κυβερνών πολιτικό καθεστώς στην Ουκρανία αρνήθηκε την  προσφορά. «Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς όταν μετά από λίγο είπαν: 'Όχι, όχι, όχι, όχι, δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτή τη συμφωνία'», δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας. 
 Στις 17 Αυγούστου, η αμερικανική έκδοση της Washington Post έγραψε, επικαλούμενη πηγές, ότι η Ρωσία και η Ουκρανία σχεδίαζαν να στείλουν αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευτούν τον τερματισμό των χτυπημάτων σε εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών. 
Η βάση για πρωτοβουλίες για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν το 2022 στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέϊ  Σόϊγκου στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia 24 και σημείωσε ότι τώρα υπάρχουν διάφορες προτάσεις, μία από τις οποίες υποβλήθηκε από την Κίνα και τη Βραζιλία. Ο Σεργκέϊ  Σόϊγκου διευκρίνισε ότι η Μόσχα έχει στο τραπέζι την απόφαση της Κωνσταντινούπολης του Απριλίου 2022, η οποία ταιριάζει σε όλους. Ειδικότερα, οι προτάσεις εγκρίθηκαν από την ουκρανική πλευρά, Ο Σόιγκου είπε  ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έως και δύο χιλιάδες στρατιώτες κάθε μέρα και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν μπορούν να ξεκινήσουν όσο ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: