16/9/24

To Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε στις 13.00 ώρα Μόσχας ότι οι Χαχόλοι τις προηγούμενες 24 ώρες είχαν τουλάχιστον 2420 νεκρούς και τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις RF, με την υποστήριξη της αεροπορίας στρατού και των πυρών πυροβολικού, απώθησαν τρεις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να σπάσουν τα ρωσικά σύνορα προς την κατεύθυνση των οικισμών Krasnooktyabrsky, Veseloye και Medvezhye. Ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 50 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, καθώς και ένα άρμα μάχης και τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει επίσης να εντοπίζει και να καταστρέφει εχθρικές ομάδες δολιοφθοράς στα δάση του Κουρσκ. Προηγουμένως αναφέρθηκε στο Κουρσκ η περισυλλογή 352 πτωμάτων και η σύλληψη 17 Χαχόλων. Απελευθερώθηκε και το Χωριό «Ουσπένοβκα».
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ρωσικός στρατός απώθησε πέντε εχθρικές αντεπιθέσεις προς την κατεύθυνση των Byakhovo, Velyka Obukhivka, Viktorivka, Lyubimovka και Mala Loknia. Οι Χαχόλοι έχασαν έως και 40 άτομα που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης καταστράφηκαν.

 Το Σώμα Στρατού «Κέντρο» ανέφερε την περισυλλογή  529 Ουκρανών στρατιωτών, νεκρών ή τραυματιών μετα τις μάχες σε Gnatovka, Grodivka, Dzerzhinsk, Dimitrov, Krasnoarmeysk, Lesovka, Nelipovka, Petrovka, Selidovo, Ukrainsk και Shcherbinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. 

Το Σώμα Στρατού «Ανατολή» ανέφερε 115 νεκρούς.Το Σώμα Στρατού  «Ντνίπρο» ανέφερε την περισυλλογή 52 πτωμάτων. 

Το Σώμα Στρατού «Νότος» ανέφερε περιμάζεψε 550 νεκρούς και τραυματίες από τις μάχες έλαβαν χώρα κοντά στο Verkhnekamensky, τη Zvanovka, το Kurakhovo, τη Nikolaevka, το Pervomaisky, τοPredtechino και το Seversk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. 

Το Σώμα Στρατού «Βορράς» ανέφερε  την περισυλλογή των πτωμάτων 73 Χαχόλων .

Οι μονάδες του Σώματος Στρατού Δύση   «Δύση» ανέφερε ότι μάζεψε 660 νεκρούς και τραυματίες  μετα τις μάχες που έλαβαν χώρα κοντά στις περιοχές Vyshneve, Kruglyakovka, Kucherivka, Novoosinovo, Petropavlovka και Staroverovka στην περιοχή του Χάρκοβο, καθώς και Makeevka, Nevsky και Rozovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και Torskoye στο Ντόνετσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: