15/10/24

Οι Ρώσοι απελευθέρωσαν περίπου τα μισά εδάφη που κατέλαβαν οι Χαχόλοι και το ΝΑΤΟ στο Κούρσκ. Η πρωτοβουλία έχει περάσει στους Ρώσους. Οι Χαχόλοι κρατούν άμαχους ως Ομήρους στη Σούτζα.

 Ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ, διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ» δήλωσε στο Πρώτο κανάλι της Ρωσικής Τηλεόρασης  ότι το ήμισυ του εδάφους της περιοχής Κουρσκ, που καταλήφθηκε από ουκρανικές μονάδες, έχει απελευθερωθεί . Η αντεπίθεση στο Κούρσκ συνεχίζεται για 5η ημέρα.


Σήμερα το πρωί οι αλεξιπτωτιστές της  106ης Αερομεταφερόμενης της  Τούλα,   εκκαθαρίζουν  τη Λιουμπίμοβκα. Το μεγαλύτερο μέρος  έχει εκκαθαριστεί. Πεισυνελέγησαν 38 πτώματα  Χαχόλων. Εδώ καταστράφηκαν  3 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 3 οχήματα . 1 στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκε.Οι Χαχόλοι φέρνουν ενισχύσεις και προσπαθούν να κρατηθούν στα περίχωρα  Ο ρωσικός στρατός  έχει εισβάλλει στη Νοβοϊβάνιβκα το Νίζνι Κλιν  και το Ζελένι Λουγκ ‘όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αμύνονται, προσπαθώντας να κρατήσουν τις θέσεις τους. Μάχες διεξάγονται στην Μάλαγια Λόκνια.στο χωριό Νόβι Πούτ, στο Τόλστι Λουγκ  και το χωριό Πλέχοβο. Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν το πρωί  σχετικά με την είσοδο των Ρώσων  στη Σούτζα  δεν είναι αληθείς.

Οι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι  οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει περισσότερο από τα δύο τρίτα του εδάφους του Τορέτσκ στο οποίο εξακολουθούν να παραμένουν, τουλάχιστον χίλιοι πολίτες που περιμένουν την απελευθέρωση  . Οι Χαχόλοι αποσύρονται στα δυτικά περίχωρα του Τορέτσκ.


Παράλληλα, μεταδόθηκε η πληροφορία  για την επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Τσασόβ Γιαρ .Τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο ενός βασικού οδικού κόμβου που περνάει στα νότια της Πόλης . Επίσης η επιχειρησιακή κατάσταση στα περίχωρα του Τσασόβ Γιάρ , έχει επιδεινωθεί σημαντικά για τις ουκρανικές δυνάμεις. 

Η ρωσική πλευρά, συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις της

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η οικογένεια Σκλαβενίτη κάνει την κρίση ευκαιρία. Είναι οικογένεια ιδιοφελων!! Στα μαγαζιά της οικογένειας κυκλοφορούν.... μαντίλες!! Έχει πελάτες από όλα τα έθνη και όλες τις φυλές. Κάποτε είχαμε πει πως ο,τι πατριωτικό αίσθημα κι αν έχει κάποιος, θα στενάζει κάτω από την "μπότα" του μπακάλη!! Τι γεγονός της ακρίβειας στα βασικά είδη κατανάλωσης και επίσης το γεγονός ότι ο Σκλαβενίτης δεν θέλει να μειώσει τις τιμές (π.χ. φέτα Καλαβρύτων που δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος ευθύνεται για την υπέρογκη τιμή της), αποδεικνύει το παραπάνω, ότι δηλαδή ο,τι κι αν κάνουμε ως έθνος, η.... γραβιέρα του Σκλαβενίτη και η υπερβολική τιμή της θα συντρίβει όλα μας τα όνειρα!!