16/10/24

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν σήμερα στην ΛΔ Ντόνετσκ τον οικισμό Κράσνι Γιάρ στο μέτωπο του Πακρόφσκ και συνεχίζουν προς το Μύρνογκραντ. Στο Λουγκάνσκ απελευθερώθηκε και το Νέβσκογιέ

 

Στην περιοχή του Κουρσκ το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, στο μέτωπο του Γκλουσόβσκι , σημειώθηκαν μάχες στα βόρεια περίχωρα του χωριού Νόβι Πούτ . Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της απελευθέρωσης του χωριού.

Η συνολική προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Κουρσκ σήμερα ανήλθε σε έως και 7 χιλιόμετρα. Η ένταση των μαχών παραμένει υψηλή . Υπάρχει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Από τις 6 Αυγούστου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν περισυλλέξει  περισσότερα από 23550 πτώματα χαχόλων.Εχουν καταστραφεί , 160 τανκ και 934 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης , 189 πυροβόλα και εννέα αμερικανικοί εκτοξευτές HIMARS.

 Στο μέτωπο Κορενέφσκι , τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται για την εκκαθάριση της Λιουμπίμοβλα και του Τόλστοϊ Λούγκα . Στα βόρεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν ανεπιτυχή επίθεση στην Ολγκόβκα . Στο μέτωπο της Σούτζα , οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν στο Russkoye Porechnoye από το βορρά, στο Nechaev και στο Nizhny Parovoye.
 Η εκκαθάριση των δασικών ζωνών στην περιοχή θα επιτρέψει στα ρωσικά στρατεύματα να απελευθερώσουν τη Ρούσκα και το Τσερκάσι Πορέχνι. Στα νότια, οι Ρώσοι προχωρούν προς το Agronom και το Kolmakov, σχηματίζοντας μια ημι-περικύκλωση γύρω από τις εχθρικές μονάδες στη Ruska Konopelka και τη Θανασέγιφκα . Στην χωριό Πλέχοβο , δεν υπάρχουν αλλαγές στη διαμόρφωση του μετώπου.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από το πρωί  προς την  Μπογκογιάβλενκα όπου υποχώρησαν οι Χαχόλοι που έφυγαν από το Βουλεντάρ , ενω προχώρησαν σχεδόν 1 χιλιόμετρο προς τα δυτικά  προς τη Βελίκαγια Νοβοσέλκα.

 Πιο Βόρεια  σφίγγει η θηλιά γύρω από το Σελίντοβο.  Προς την ίδια κατεύθυνση, υπάρχουν  τακτικές επιτυχίες νότια του Τσουκουρίνο. Στο Τορέτσκ , συνεχίζονται οι οδομαχίες.Το 60% της πόλης έχει εκκαθαριστεί.  Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη γραμμή επαφής στο Τσασόβ Γιάρ  όπου  οι Ρωσικές  Ένοπλες Δυνάμεις RF συνεχίζουν  να βελτιώσουν τις θέσεις στην πόλη και στις πλευρές. Οι μάχες θέσεων συνεχίζονται στο μέτωπο της Ζαπορόζιε.

 Στο μετωπο του Κουπιάνσκ από το οποίο οι Χαχόλοι εκκένωσαν τον άμαχο πληθυσμό εξαπέλυσαν  επίθεση στην περιοχή Κρουγκλιακοβκα προς τον ποταμό Οσκόλ τον οποίο ο ρωσικός στρατός μπορεί σύντομα να διασχίσει .  Οι κοινότητες Kondrashevskaya, Kurilovsky, Petropavlovsk και Borovsk της περιοχής Ιζιούμ  θα εκκενωθούν επίσης.

Ο Ζελένσκι παρουσίασε σήμερα στους βουλευτές  το σχέδιο Νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Ζελένσκι κήρυξε πόλεμο στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα

Ο  Ζελένσκι παρουσίασε σήμερα στην Ράντα  το «σχέδιο νίκης», λέγοντας ότι η χώρα του βρίσκεται επί του παρόντος «σε πόλεμο με τη Ρωσία, το Ι...