16/10/24

Ο Ζελένσκι κήρυξε πόλεμο στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα

Ο  Ζελένσκι παρουσίασε σήμερα στην Ράντα  το «σχέδιο νίκης», λέγοντας ότι η χώρα του βρίσκεται επί του παρόντος «σε πόλεμο με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα». 
Το «σχέδιο» του αποκλείει την εκχώρηση εδαφών ή το πάγωμα της σύγκρουσης. Το  κύριο στοιχείο  είναι η πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και τα χτυπήματα στη Ρωσία. 
«Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τρεις χώρες - τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Ράντα .  
Τα κύρια σημεία του «σχεδίου νίκης» περιλαμβάνουν την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «τώρα» και τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του σχεδίου, ο Ζελένσκι χαρακτήρισε την άρση των περιορισμών στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στρατιωτικών στόχων στο ρωσικό έδαφος. 
Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κατάλληλων όπλων, καθώς και δορυφορικών δεδομένων και πληροφοριών πληροφοριών από δυτικές χώρες.
 Ο Ζελένσκι τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας. 
 Το σχέδιο προβλέπει επίσης την ανάπτυξη ενός «μη πυρηνικού αποτρεπτικού πακέτου» στο έδαφος της Ουκρανίας, το οποίο «θα διασφαλίσει την προστασία της χώρας στο μέλλον». 
 Ο Ζελένσκι σημείωσε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης του στρατηγικού και οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας και της ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 
 Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της άμυνας ολόκληρης της Ευρώπης μετά το τέλος της σύγκρουσης.
 Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, το «σχέδιο νίκης» θα γίνει μια «γέφυρα προς μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής», η εφαρμογή του θα τερματίσει τη σύγκρουση το αργότερο έως το 2025. 

Δηλώνοντας ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τρεις χώρες, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ο Ζελένσκι επιδιώκει  να κλιμακώσει τη σύγκρουση σε πλανητική κλίμακα, και ταυτόχρονα να ζητήσει ακόμη περισσότερη βοήθεια.
 Ο Ζελένσκι και ο κύκλο του επέλεξαν τον πόλεμο ως μέσο διατήρησης της εξουσίας και της δικής του σωτηρίας.

Στη Μόσχα δεν πήραν σοβαρά τη ομιλία Ζελένσκι και στην ρωσική τηλεόραση ρωτούσαν γιατί δεν ανέφερε και το Μάλι, καθόσον το εγγονός τους Πρόέδρου της Χώρας έει καταταγείως εθελοντής στον ρωσικό Στρατό. Στο Μίνσκ με απορία ρωούσαν γιατί ξεχασε τη Λευκορωσια.

Σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ, το σχέδιο ειρηνευτικής διευθέτησης του Ζελένσκι  στην πραγματικότητα εκφράζει  την ιδέα των ΗΠΑ "για πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό", και τόνισε ότι , "η διέξοδος από την τρέχουσα κατάσταση μπορεί να είναι η συνειδητοποίηση του Κιέβου" για τη «ματαιότητα της πολιτικής που ακολουθεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέος Θρήνος. Κλαίνε τ’ άστρα κι η νυχτιά. Κλαίνε και τα κανάλια. Νεκρός από Ξαφνικίτιδα 51χρονος Ταγματάρχης, 15 ημέρες πριν την αποστρατεία του. Ήταν υποχρεωτικά ασφαλής. Τον έφαγε ο Εφιαλτάκης και όχι οι Τούρκοι.

  Ο «άτυχος» Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετούσε στη 12 ΜΕ Σιδηροκάστρου Σερρών,   ευρισκόμενος στην οικία του, ένιωσε έντονη...