1/10/24

Οι Χαχόλοι φεύγουν από το Βουλεντάρ σε μικρές Ομάδες μέσα από τα χωράφια και προσπαθούν να καλυφθούν στις δασικές ζώνες

 


Στο Βουλεντάρ , εξακολουθεί να υπάρχει αντίσταση θυλάκων , αλλά η οργανωμένη άμυνα έχει σχεδόν παύσει.Μέχρι χθες το βράδυ, οι Χαχόλοι είχαν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους στις Κεντρικές και Βόρειες συνοικίες .Το βράδυ αναμένεται να φύγουν όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα. Όσοι ήθελαν να φύγουν θα το προσπαθήσουν το βράδυ και οι υπόλοιποι θα παραδοθούν πολύ σύντομα ούτως ή άλλως»,

 Η  τελική εκκαθάριση  θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. 

Άμεση κατάρρευση του μετώπου  μετά την απώλεια του Βουλεντάρ δεν πρέπει να αναμένεται. Οι Χαχόλοι έχουν δημιουργήσει  μια εφεδρική αμυντική γραμμή Ντομπροβόλιε-Μποχογιαβλενκα-Νοβουκραϊνκα  της οποίας η ισχύς και η αξία θα δοκιμαστεί άμεσα.

Από το Βουλεντάρ απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από η Βέλικα Νοβοσίλκα , όπου ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση του 2023.


Στην περιοχή του Κουρσκ η πρόοδος των Ρώσων είναι περίπου 5 χλμ.Είναι πολύ σημαντική η πρόοδος στο χωριό Πλέχοβο. 
Οι Χαχόλοι έκαναν εκεί δυο αντεπιθέσεις με το «πρώτο φως» και υποχώρησαν εγκαταλείποντας 11 πτώματα. 
 Απέτυχαν και οι επιθέσεις στο θερμό μετωπο «Νόβι-Πούτ-Βέσελε» όπου ενεπλάκησαν φρέσκες δυνάμεις. Και εκέι υποχώρησαν εγκαταλείποντας τους τραυματίες και τους νεκρούς. Καταμετρήθηκαν 30 πτώματα, και καταστραφήκαν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένας όλμος των 120 mm και 2 φορτηγά. Στην περιοχή της Κρεμιάνε οι Χαχόλοι συγκεντρώνονται στη δασική ζώνη..

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι Μονάδες του Σώματος Στρατού «Δύση» , απελευθέρωσαν τη νύχτα της 1ης Οκτωβρίου τον οικισμό «Βλισεβε», στην περιοχή του Χάρκοβο, και μονάδες του Σώματος Στρατού «Κέντρο» απελευθέρωσαν το «Krutoy Yar» στο μέτωπο του Πακρόφσκ. Αυτός ειναι ο τελευταίος οικισμός. Μετα μέχρι το Πακρόφσκ ειναι μόνο χωράφια.

 Στο Τορέτσκ , οι οδομαχίες γίνονται για το κεντρικό τμήμα της πόλης. Αναφέρεται επίσης πρόοδος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη Βοντιάνε  προς το  χωριό Μπογκογιαβλενκα . Στο Σελίντοβο οι Ρώσοι εισχωρούν στην πόλη από βορρά και νότο, και έχουν θέσει υπό  τον έλεγχο πυρός τον  αυτοκινητοδρόμο που οδηγεί  στην πόλη».

Στο Κράσνι Λήμαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο τμήμα του Νεφσκι Nevsky, υπάρχουν μάχες κοντά στη Μακεεφκα. Στο Τσασίβ Γιάρ , η δραστηριότητα χθες είχε μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

1η Οκτωβρίου 1949 ακόμα 19 Κ/Σ νεκροί που συνέχιζαν τον αγώνα παρά τη Συμφωνία της Νέας Υόρκης. .Λονδίνο και Αμερικανοί συνιστούσαν την Φιλία με τον δικό τους Τίτο

Ο δολοφόνος  του Βλαχούτσικου μίλησε στους δημοσιογράφους . Τον σκότωσε την ωρα που κοιμώταν με την συντρόφισα Δημητρούλα.