13/2/25

13 Φεβρουαρίου 1945. Σκοτώνω δεν πληρώνω και ανάγκη δεν σας έχω. Το ΚΚΕ πήρε την αμνηστία που επεδίωκε. Οι θανατικές καταδίκες των στρατοδικείων για τους ΟΠΛΑτζήδες ανεστάλλησαν διότι είχαν καταδικαστεί και σαν "στασιαστές"

Το ζήτημα της εισόδου των Κομμουνιστών στην Κυβέρνηση παρέμενε από τους  Άγγλους  ανοιχτό!!!!! 
Στις 13 Φεντουαρίου άρχισε ο βομβαριδμός της Δρέσδης,Στο Ανατολικό Μέτωπο, μετά από μάχες που διήρκεσαν σχεδόν δύο μήνες, η φρουρά της Βουδαπέστης παραδόθηκε στον στρατηγό Μαλινόφσκι. Πάνω από 100.000 Γερμανοί αιχμάλωτοι .
Σοβιετική προέλαση από τον ποταμό Όντερ στον ποταμό Νάϊσε.
Στο Δυτικό Μέτωπο,οι δυνάμεις της βρετανικής 2ης Στρατιάς εκκαθάρισαν τις τελευταίες γερμανικές μονάδες από την περιοχή του δάσους Ράϊχσβαλντ.


 
Το Λονδίνο, χειροκροτούσε 
 την "Συμφωνία" 
που έφερε τον 
"Τρίτο γύρο" και επαναλάμβανε 
 ότι για όλα 
έφταιγε  η δικτατορία Μεταξά, που 
δεν ήταν του Μεταξά, αλλά του Βασιλιά 
του Παπάγου
 και των Άγγλων 


"ΤΑΪΜΣ": Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΜΕΤΑΞΑ 

"


Σύμφωνα με καταγγελίες του ΚΚΕ που κατέδωσε τον Ιωάννη Τσιγάντε στους Ιταλούς, η αστυνομία καταζητούσε στον Πειραιά μια 20χρονη και την αδερφή της που έκαναν "παρέα" με τους Γερμανούς





Δεν υπάρχουν σχόλια: