26/10/26

Στη Βραζιλία, μετα την καταμέτρηση πάνω από το 99% των ψηφοδελτίων, ο (σοσιαλδημοκράτης) νυν πρόεδροςΛουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, εκλέχτηκε και πάλι Πρόεδρος αφού έλαβε το 51,75% των ψήφων. Ο (δεξιός) αντίπαλός του, Φλάβιο Μπολσονάρο, κέρδισε το 48,25%.

Ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρο, δληλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και ζήτησε την ακύρωσή των εκλογών. 
«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απαράδεκτο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι κανόνες της εκλογικής διαδικασίας αλλάζουν με μια μονοκονδυλιά. Οι εκλογές πρέπει να ακυρωθούν. Είναι αδύνατο να αναγνωρίσουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα», είπε ο Μπολσονάρου που δεν συμφωνεί με την παράταση του χρόνου ψηφοφορίας, η οποία εγκρίθηκε από «φίλους του Λούλα (ντα Σίλβα) στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: