19/10/09

Ο τσιφούτης τραπεζίτης και ο γαλαντόμος περιπτεράς

«Αγόρασα τσιγάρα και εφημερίδες στο περίπτερο της γειτονιάς. Έκαναν 10,15 ευρώ και του έδωσα δυο δεκάρικα. Δεν είχα ψιλά. Κράτησε το ένα και μου είπε: «Τα ψιλά μου τα δίνεις μια άλλη φορά ».Γέμισα βενζίνη το αυτοκίνητο, και η αντλία έγραφε, 40,02 ευρώ. Δεν μου ζήτησαν τα 0,02.Πριν γυρίσω σπίτι, σταμάτησα στο σουπερμάρκετ. Λογαριασμός 20.03.Η κοπέλα στο ταμείο πήρε τα 20 και για τα 0,03 μου είπε: «Μια άλλη φορά».

Στο σπίτι με περίμενε ένας λογαριασμός της Μαρφίν Bank.

Τους χρωστάω 0,06 ευρώ, από τόκους της ετήσιας συνδρομής , για μια πιστωτική κάρτα που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ».


-Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δελτίο των 11

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE
THΛ.210-2283019 Η' 6972426166

ΦΑΞ 210-2283077

ΠΑΣΟΚ: ΚΑΛΗ ...ΑΡΧΗ ΜΕ "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ"
Tην άμεση απελευθέρωση 1.200 μεταναστών χωρίς χαρτιά από κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Όλοι αυτοί είναι πολίτες άλλων χωρών, όπου έχουν ταυτοποιηθεί, έχουν δακτυλοσκοπηθεί, θα τους δοθεί ένας μήνας προθεσμία και τα έξοδα για να φύγουν από τη χώρα», συμπλήρωσε ο Χρυσοχοΐδης που επεσήμανε πως τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό προέρχονται από την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου και σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
«Υπάρχουν περίπου 5.500 αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνται σε διάφορους χώρους φιλοξενίας αλλά και στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο επί βδομάδες και μήνες ανθρώπινες υπάρξεις να ζούνε σε ένα επί ένα τετραγωνικό, σε κρατητήρια τα οποία είναι για ποινικούς κρατουμένους» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όπως επεσήμανε για την φύλαξη τους απασχολούνται καθημερινά περίπου 14.000 αστυνομικοί (!!), αριθμός που θεωρείται υπερβολικά μεγάλος, ενώ εξετάζονται τρόποι απαγκίστρωσης τουλάχιστον 3.000 αστυνομικών από αυτά τα καθήκοντα.
Και αφού ολοκλήρωσε το υποκριτικό σκέλος "ανθρωπισμός" -στην πραγματικότητα για αυτούς τους ανθρώπους είναι ανέφικτη η απέλαση- ο Χρυσοχοΐδης πέρασε στο ζουμί της πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που συμπυκνώνεται στα εξής:
"...η νέα πολιτική είναι μηδενική ανοχή στη παράνομη είσοδο στη χώρα. Που σημαίνει αναδιάταξη επιχειρησιακή όλων των δυνάμεων. Στέλνω σήμερα ένα καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν θα ανεχθούμε άλλο το φαινόμενο αυτό, της αθρόας και μαζικής εισόδου. Δεν θα ανεχθούμε το δουλεμπόριο και δεν θα ανεχθούμε τους κακοποιούς, τους διακινητές ανθρωπίνων ψυχών, μικρών παιδιών. Η στάση μας απέναντί τους θα είναι σκληρή και πάρα πολύ αυστηρή για την εφαρμογή των νόμων. Δεν αντέχει άλλο η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι".
Καταλάβαμε κ. Χρυσοχοϊδη τι είδους "προστασία" θα προσφέρει το υπουργείο σου... Αυτήν για την οποία ήδη χάιρεται το ΛΑΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, Οκτώβριος 16, 2009

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE
THΛ.210-2283019 Η' 6972426166

ΦΑΞ 210-2283077



ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΑΝΟΧΗ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Κι ανάμεσα στις άλλες δηλώσεις Μ.Χρυσοχοίδη, υπήρχε κι αυτή... Τα ενήλικα παιδιά των μεταναστών που είτε γεννήθηκαν είτε ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα ως τώρα έπρεπε να εξασφαλίζουν άδεια παραμονής προκειμένου να μη συλλαμβάνονται και να μην απελαύνονται. Μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ο υπουργός ανακοίνωσε την παύση της απέλασης αυτών των παιδιών. Όμως η παύση της απέλασης συνιστά καθεστώς "ανοχής" και όχι νόμιμους τίτλους αυτούς καθ' αυτούς γι' αυτά τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά δεν χρειάζονται "ανοχή", αλλά τα δικαιώματα τους, δηλ. χορήγηση υπηκοότητας. Και γι' αυτό είναι αποφασισμένα να παλέψουν!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, Οκτώβριος 16, 2009

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE
THΛ.210-2283019 Η' 6972426166

ΦΑΞ 210-2283077



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ YRE ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Κι ανάμεσα στις άλλες δηλώσεις υπουργού προστασίας του πολίτη, Μ.Χρυσοχοίδη, υπήρχε κι αυτή: «Ανακοινώνουμε ότι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, παιδιά που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μέλους δεν θα απελαύνονται για τυπικούς λόγους μέχρι τα θέματα τους να τακτοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες....».
Όμως η παύση της απέλασης συνιστά καθεστώς "ανοχής" και όχι νόμιμους τίτλους αυτούς καθ' αυτούς για όλα εμάς τα παιδιά των μεταναστών.
Και άλλωστε τι σημαίνει «μέχρι τα θέματα τους να τακτοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες....»; Κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι απλά ζήτημα «υπηρεσιών»;;
Κατ’ εμάς είναι πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα ζήτημα πολιτικής απόφασης για την πλήρη και ουσιαστική αναγνώριση των δικαιωμάτων μας!
Δηλώνουμε πως δεν χρειαζόμαστε "ανοχή", αλλά τα δικαιώματα μας! Και γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους!
Απαιτούμε:
Παροχή του πιστοποιητικού γέννησης από τις ελληνικές αρχές σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ.
Άμεση νομοθέτηση της παροχής της ελληνικής υπηκοότητας σ’ όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, με στόχο να συμπεριληφθούν όλα και τα 250.000 και όχι μόνο ένα μέρος τους. Συνολική αλλαγή του νόμου για την παροχή της ελληνικής υπηκοότητας.
Προσαρμογή της ελληνικής εκπαίδευσης και στις ανάγκες των παιδιών των μεταναστών (επέκταση του πολυπολιτισμικού προτύπου, διδασκαλία της γλώσσας της χώρας καταγωγής, ένταξη στο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος της ιστορίας της μετανάστευσης κ.λ.π.).

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE
THΛ.210-2283019 Η' 6972426166

ΦΑΞ 210-2283077



ΡΩΜΗ: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Xιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία εναντίον του ρατσισμού στη Ρώμη το Σάββατο, εκφράζοντας, έτσι, την αντίθεσή τους στο νόμο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα την μετανάστευση χωρίς χαρτιά. Τα πανώ των διαδηλωτών έγραφαν: "όχι στο ρατσισμό και την ποινικοποίηση της μετανάστευσης", "Μπερλουσκόνι, φύγε", και "Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα".

Η διαδήλωση διοργανώθηκε 20 χρόνια μετά την πρώτη μεγάλη αντιρατσιστική πορεία στη Ρώμη τον Οκτώβριο του 1989, όταν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων είχαν καταγγείλει την δολοφονία ενός μετανάστη από τη Νότια Αφρική, του Τζέρι Έσαν Μάσλο, στην Καζέρτα.
"Είκοσι χρόνια μετά, ο ρατσισμός ακόμα δεν έχει ηττηθεί. Συνεχίζει να κοστίζει ζωές ανθρώπων και τον ταΐζουν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι", ανέφερε η ανακοίνωση με την οποία η οργανωτική επιτροπή καλούσε στη συγκέντρωση (ανάμεσα τους συνδικάτα όπως η CGIL και κόμματα της αριστεράς). Ο νέος νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, προβλέπει πρόστιμο 5.000 ως 10.000 ευρώ για παράνομη είσοδο ή έξοδο στην χώρα, 6 μήνες φυλακή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης για τον μετανάστη και μέχρι 3 χρόνια (!) για όποιον του προσφερες στέγη ή εργασία!!

Ανώνυμος είπε...

Δὲν βαρέθηκε αυτὸς ὁ σκώληξ νὰ στέλνει συνέχεια ἀνοησίες;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...