18/11/09

Πάνω από 50 εκ οι πεινασμένοι στις ΗΠΑ!


« Ανησυχούν» Μπερνάνκι και Ομπάμα ενώ, «συγνώμη» για τον ρόλο της, ζήτησε η Goldman Sachs

Του Σπύρου Χατζάρα

Η «Κοινωνική Ευθύνη», της κάστας των περιούσιων τραπεζιτών έχει καταδικάσει σε «διατροφική αβεβαιότητα», (δηλαδή που δεν ξέρουν αν θα βρουν να φάνε αύριο), 17 εκατομμύρια οικογένειες, (50 εκατομμύρια οι πεινασμένοι), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αντικείμενο της έρευνας, είναι οικογένειες στα όρια του «συστήματος», και όχι όσοι βρέθηκαν «εκτός» , όπως οι περιθωριοποιημένοι , οι άστεγοι, οι περιπλανώμενοι, που επίσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, και οι ισπανόφωνοι λαθρομετανάστες.

Η κατάσταση «διατροφικής αβεβαιότητας», δεν σχετίζεται με το «όριο της φτώχειας».Βασικά είναι κάτω από αυτό. Η έκθεση του υπουργείου Γεωργίας σημειώνει ότι από το σύνολο των 17 εκατομμυρίων οικογενειών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, μόλις οι μισές από αυτές βρίσκονται, όσον αφορά το εισόδημα, κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, 40 εκατομμύρια άνθρωποι διαβιούσαν το 2008, κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ σύμφωνα με αναλυτές είναι πολύ πιθανό ο πραγματικός αριθμός να είναι διπλάσιος, δηλαδή περίπου 70 έως 80 εκατομμύρια ή περίπου το 25% του πληθυσμού .

Η κατάσταση των Αμερικανών αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας έχουν χαθεί οριστικά και η καταγεγραμμένη ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Τον Οκτώβριο, ήταν επισήμως στο 10,2%,, στο υψηλότερο σημείο από την κρίση του 1973, ενώ τον Δεκέμβρη του 2008 ήταν 7,2%.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed), Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε ότι «ανησυχεί».
Ο «Περιορισμένος δανεισμός και το πολύ υψηλό ποσοστό των ανέργων μας με ανησυχούν πολύ», τόνισε ο κ. Μπερνάνκι, σεομιλία του στην «Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης», και παραδέχθηκε ότι τα «νοικοκυριά» και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «δανείζονται, ακόμα, με δυσκολία». «Έτσι εξηγείται», είπε ο κ. Μπερνάνκι, «η συντήρηση του ποσοστού των ανέργων σε υψηλό επίπεδο», και πρόσθεσε ότι, η «καμπύλη της ανεργίας (στις ΗΠΑ) θα καθυστερήσει, για λίγο καιρό ακόμα, να μειωθεί. Προβλέπουμε σταδιακή επιδείνωση του ποσοστού των ανέργων μας, για το άμεσο μέλλον »! σημείωσε. .

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε και αυτός «ανησυχητική» την έκθεση για τους πεινασμένους.

Ο Βενιαμίν Μπερνάνκι ,στην ομιλία του στην «Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης», για την «έξοδο» της αμερικανικής οικονομίας από την πρωτόγνωρη μεταπολεμική κρίση της επισήμανε ότι, «θα συνεχίσει η περίοδος της οικονομικής ανάπτυξης, παρά τους προσωρινούς» όπως τούς χαρακτήρισε, «παράγοντες ανάσχεσης αυτής της ανάκαμψης».
Η Fed απορρίπτει την εκτίμηση μερίδας αναλυτών , ότι «το έτος 2010 η αμερικανική οικονομία θα βυθιστεί εκ νέου στην ύφεση»,λόγω της φούσκας των
Όσον αφορά το αμερικανικό δολάριο, που διολισθαίνει διαρκώς έναντι του ευρώ τις έξι τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Μπερνάνκι ειπε ότι, «η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος παρακολουθείται στενά, όπως και οι όποιες επιπτώσεις για το δολάριο, τον πληθωρισμό και την απασχόληση από τις εναλλακτικές νομισματικές πολιτικές, που μετέρχεται εσχάτως η Fed».
Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη , ο επικεφαλής της Goldman Sachs , κ. Lloyd Blankfein υποστήριξε ότι η τράπεζα οφείλει να απολογηθεί, καθώς και αυτή συμμετείχε στην κρίση, μέσω της μεγάλης παροχής δανείων. "Σαφώς συμμετείχαμε και εμείς σε καταστάσεις που ήταν λάθος και έχουμε κάθε λόγω να μετανιώνουμε γι’ αυτό. Απολογούμαστε. Παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος". Ειπε ο Blankfein, και ανακοίνωσε, ως ένδειξη συγνώμης, και στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Ευθύνης», ότι θα επενδύσει 500 εκ. δολάρια σε προγράμματα εκπαίδευσης και τεχνικής κατάρτισης για να βοηθήσει περίπου 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δεχθεί σκληρό πλήγμα από την κρίση. Το πρόγραμμα θα επιβλέπουν κορυφαίοι μέτοχοι της Goldman, μεταξύ των οποίων και ο κ. Warren Buffett

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΥΓ.Σας προσκαλώ, να εκδηλώσετε χωρίς φόβο την τραπεζοφοβία σας, και τον ρατσισμό σας, απέναντι στην κάστα των περιούσιων τσιφουτο-τραπεζιτών. Απέναντι σε κάθε έναν, που βλέπει την ανεργία σαν «καμπύλη», και τους φτωχούς και τους πεινασμένους ,σαν «μέγεθος», που αυξάνει την «ανταγωνιστικότητα», και τα κέρδη.
-Μην περιμένετε πότε πηδήξουν οι τραπεζίτες από το μπαλκόνι. Θα ρίξουν εσάς πρώτα
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μὰ σᾶς παρακαλῶ κύριε Χατζάρα! Ὁ ῥατσισμὸς ἀπέναντι στὴν κάστα τῶν περιουσίων τσιφουτο-τραπεζιτῶν, εἶναι ἀντισημιτισμός!!! Νὰ σᾶς ἀκούσει καὶ ἡ κυρία Δραγῶνα* καὶ νὰ στενοχωρηθεῖ; Ὁ ῥατσισμὸς ἀπέναντι στοὺς περιουσίους καὶ στοὺς λαθρομετανάστες εἶναι κακός. Ὁ ῥατσισμὸς ἀπέναντι στοὺς Ἕλληνες εἶναι καλός, γιατὶ καταπολεμάει τὸν κακὸ ἐθνικισμό, καὶ ἐνισχύει τὴν διαφορετικότητα. Ἡ τραπεζοφοβία καὶ ἡ ξενοφοβία εἶναι ἐπίσης κακὰ πράγματα.

*ἡ ὁποία, εἶναι καθηγήτρια πανεπιστημίου (καὶ τώρα Γ.Γ. τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας), ἐνῷ εἶναι ἀπόφοιτος κολεγίου (Deeree) καὶ ὅχι ἑλληνικοῦ πανεπιστημίου ὅπως ὁρίζει ὁ νόμος. Θὰ ἔχει ἐνδιαφέρον νὰ μᾶς πεῖ ἐὰν εἶναι ὑπὲρ ἢ κατὰ τῶν κολεγίων...

Ανώνυμος είπε...

Ουδέν πρόβλημα! Τους Αμερικανούς τους ξεζούμισαν, τώρα σειρά έχει η Κίνα. Το ανακοίνωσε ο κατά 'Αλεξ (Bilderberg-Παπαχελά) "δισεκατομμυριούχος-φιλόσοφος-κεντροαριστερός ακτιβιστής" Soros*.

Κοννέ, δόξα τω Γιαχβέ, υπάρχουν και στην Κίνα, Mosses Tse Tung (η Μάο που είναι το καλλιτεχνικό του)...remember, και οι περιούσιοι αγαπούν τις μετακομίσεις. Εκεί έχει δισεκατομμύρια φουκαριάρηδες να ξεζουμίσουν, πρέπει όμως πρώτα να αναπτυχθούν κάπως.

*Τον George τον είχε πρωτολανσάρει στην Ελληνική αγορά ο περιούσιος τετράπαχος διοπτροφόρος Λαλαλάς, τέως Λαμπρακιστης και νυν FAQ you ιστής. Δεν ξέρω πως έχασε την αποκλειστικότητα, πάντως ο George δήλωσε στον 'Αλεξ πως έχει πολλά κοινά ενδιαφέροντα με τον Τζέφρι.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Υπάρχουν και κοινά που ΔΕΝ έχουν! Τα έχασαν κατά την ογδόη μέρα, όταν ο Γιαχωβάς βαστά ΨΑΛΙΔΙ...

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...