26/11/09

Τώρα που έκλεισαν τους Έλληνες εμπόρους, βραβεύουν τους αλλοδαπούς

Είναι αν μη τι άλλο παράξενο ένας Δήμος, που έχει πληγεί από το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, τόσο όσο κανείς άλλος στην χώρα μας, να διοργανώνει ημερίδες για την... "διαπολιτισμική επιχειρηματικότητα" και βραβεύσεις μεταναστών εμπόρων.
Ο λόγος για τον Δήμο της Αθήνας, στα όρια του οποίου χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες βάζουν κάθε χρόνο λουκέτο - σε ένα μεγάλο βαθμό λόγω του παρεμπορίου αλλά και των διαφόρων "κινέζικων συνταγών εμπορίου".
Και όμως, αντί ο Δήμος να κοιτάξει να προστατέψει τους εμπόρους που πλήττονται από χίλια μύρια προβλήματα, προτιμά να ακολουθεί την... πολιτικά ορθή οδό της διαπολιτισμικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι διοργάνωσε την "2η διαπολιτισμική διημερίδα επιχειρηματικότητας", όπου και δόθηκαν - για πρώτη φορά - τα βραβεία "Ευ Επιχειρείν" με στόχο "να συμβάλλουν στην προαγωγή της αρμονικής συνύπαρξης και την προώθηση της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία".
Βλέπετε τι ωραία "παγκοσμιοποιημένα" και "πολυπολιτισμικά" σλόγκαν χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης;
Ε, αφού έχει καταφέρει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει τόσους Έλληνες στο χείλος της καταστροφής, ας ασχοληθεί με τους μετανάστες... επιχειρηματίες.
Και δεν είναι και μόνος του!
Διαβάστε ένα κομμάτι της ομιλίας της Αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ - Αλβέρτη:
"...Με την απονομή των βραβείων σε τρεις καταξιωμένους μετανάστες αλλοδαπούς συμπολίτες μας, αναγνωρίζεται για πρώτη φορά η προσφορά και η προσπάθεια όλων αυτών των συνανθρώπων μας που άφησαν τις πατρίδες τους και ξεκινώντας από το μηδέν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους. Έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την πορεία τους και τον εαυτό τους. Και έχουμε κι εμείς κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι που ζουν, διαπρέπουν, προσφέρουν και δημιουργούν ανάμεσά μας, επιλέγοντας την Ελλάδα για δεύτερη πατρίδα τους..."
Ε τώρα, και αν στον δρόμο τους... έκλεισαν μερικοί Έλληνες συνάδελφοι τους, τι σημασία έχει;
Βέβαια, πρέπει εδώ να σημειώσουμε, ότι στην όλη εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος επίσης ακολούθησε την δοκιμασμένη συνταγή του... φιλομεταναστευτικού λόγου, ξεχνώντας ίσως να αναφερθεί στο πρόβλημα του παρεμπορίου ή των συνεχών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Αντ' αυτού ανέλυσε την... θετική συνεισφορά των μεταναστών στο εμπόριο:
"...Οι μετανάστες εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν παράγοντα επιχειρηματικής ανάπτυξης κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Με την επιμονή, την εργατικότητα και το μεράκι τους, πολλοί από αυτούς έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε επιτυχημένη επιχειρηματική δράση. Συγχαίρω τους ανθρώπους αυτούς που ήρθαν στη χώρα μας και ξεπερνώντας εμπόδια, προκαταλήψεις και αντιξοότητες της ελληνικής πραγματικότητας που αποθαρρύνουν ακόμα και εμάς τους ίδιους κατάφεραν να διακριθούν..."
Αν και δεν έχουμε τίποτε προσωπικό, με τους μετανάστες που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, θεωρούμε αυτονόητο, ότι η πολιτική και... συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου, θα έπρεπε να ασχολείται πρώτα με το να διασώσει τους έλληνες επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο απειλητικό, το φάσμα του λουκέτου.
elkosmos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έβερτ - Αλβέρτη...Like Albert Einstein! Jews marry Jews!

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγα χρόνια θα βραβεύουν και τους λαθραίους πλανόδιους. Αυτούς ντε που απλώνουν την πραμάτια τους πάνω στα σεντόνια στην Ερμού και δεν μπορείς να περπατήσεις.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...