7/11/09

ΗΠΑ. Η «κρίση» των Τραπεζών συνεχίζεται.(και τα κανόνια)!

Τις 148 έφθασαν οι πτωχεύσεις. (έως τώρα)


Πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, προστέθηκαν στον κατάλογο των χρεοκοπημένων, με απόφαση της Ομοσπονδιακής Εταιρίας Διασφάλισης των Καταθέσεων , (Federal Deposit Insurance Corp-FDIC), που είναι ο μόνος ελεγκτικός φορέας, στην «ελεύθερη αμερικανική αγορά». Το 2008 οι χρεοκοπημένες Τράπεζες ήταν 25 και το 2007 που ξεκίνησε η «κρίση» 3.


Η United Commercial Bank, στο Σαν Φρανσίσκο, με πόρους ύψους 11,2 δις δολάρια, ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα από αυτές που πτώχευσαν χθες . Οι υπόλοιπες τράπεζες, που είχαν έδρα, στο Μισούρι, στην Μινεσότα, στο Μίσιγκαν και στην Τζώρτζια, ήταν αρκετά μικρότερες.

Το βάθος της οικονομικής κρίσης που πέρυσι πυροδότησε παγκόσμια ύφεση είναι ορατό και στον αριθμό των πτωχεύσεων των τραπεζών, που ήταν
Ο ρυθμός των εφετινών πτωχεύσεων τραπεζών πλησιάζει εκείνον του 1992, όταν 181 χρηματοοικονομικά ιδρύματα είχαν κλείσει λόγω άλλης μιας κρίσης που σχετιζόταν με τις καταθέσεις και τα δάνεια, ειδικά τα δάνεια για ακίνητα.

Οι τράπεζες που χρεοκόπησαν, πέραν της Γιουνάιτεντ Κομέρσιαλ, ήταν η Prosperan Bank στο Όουκντεϊλ, της Μινεσότα, με κεφάλαιο 199,5 εκ. δολάρια, η United Security Bank στην Σπάρτα, της Τζόρτζια, με κεφάλαιο 157 εκ. δολάρια, η Gateway Bank στο Σεντ Λούις, του Μιζούρι, με κεφάλαιο 27,7 εκ. δολάρια, και η Home Federal Savings Bank στο Ντιτρόιτ, του Μίτσιγκαν, με κεφάλαιο 14,9 εκ. δολάρια.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: